Nullermænd ydmyger syg 78-årig kvinde

Flere borgere i Rudersdal føler sig dårligt behandlet, fordi kommunen skærer i rengøringen.

78-årige Gurli Hansen føler sig uværdigt behandlet af Rudersdal Kommune, der har skåret hendes rengøring ned fra en time til en halv time hver 14. dag. Det skriver Frederiksborg Amts Avis lørdag.

Gurli Hansen er diagnosticeret med spinalstenose - en indsnævring af rygmarvs-kanalen - og for fire år siden fik hun en blodprop, der nedsatte hendes funktion i både arm og ben. Hun kan ikke selv gøre rent, selvom hun gerne vil.

- Det er ikke alle borgere i Rudersdal, der er velhavende. Jeg har desværre ikke så mange penge, at jeg har råd til ekstra rengøring. Det generer mig, at jeg som ældre ikke bliver regnet for noget. Jeg føler mig som en byrde, fordi jeg skal have hjælp til at gøre rent, siger Gurli Hansen til Frederiksborg Amts Avis og fortsætter: 

- Det kan ikke være rigtigt. Det er uværdigt, at det danske samfund og Rudersdal Kommune ikke kan hjælpe ældre mennesker, der har brug for det. Jeg er jo ikke alene om dette problem.  

Og fremtiden tegner ikke lysere. Det fortæller den socialdemokratiske gruppeformand i Rudersdal Kommunalbestyrelse, Jens Bruhn.

- Borgere som Gurli Hansen får en skammelig behandling, når der bliver skåret ned i rengøring på grund af kommunale besparelser. Desværre er der ikke udsigt til bedring. Tværtimod. I de kommende fire år skal Rudersdal Kommune spare yderligere 250 millioner kroner til V-regeringens omprioriteringsbidrag. Det sker med støtte fra Dansk Folkeparti, siger Jens Bruhn til Frederiksborg Amts Avis.

Han mener, at at det såkaldte omprioriteringsbidrag vil gå værst ud over de svageste i samfundet.

- Omprioteringsbidraget er det rene røveri fra kommunerne. Jeg kan kun opfordre vores finansminister, Claus Hjort Frederiksen (V) til at droppe bidraget. Hans idé kommer til at ramme skævt, og det vil gå allerværst ud over de svageste. Rudersdal Kommune har mange velhavende borgere, men vi er desværre ikke en rig kommune. 

TV 2 Lorry har før fortalt om, at der bliver skåret i rengøringen til de ældre i Rudersdal. Se med her:

Her kan du se vores nyhedsindslag om forringet rengøring i Rudersdal. Indslaget er fra oktober 2015.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Rudersdal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere