Mums! Kurhotel gør rent bord ved Årets Kage

Danmarks bedste kager finder man på Kurhotel Skodsborg, der løb med de fire øverste pladser ved Årets Kage lørdag.

Øverst i artiklen kan du bladre igennem billeder af de ti bedste værker ved Årets Kage.

Er man på udkig efter Danmarks fineste konditorhåndværk, skal man en tur til Skodsborg.

Kurhotel Skodsborg gjorde nemlig rent bord ved det årlige konditormesterskab Årets Kage, der lørdag løb af stablen på Crowne Plaza Hotel i Ørestad.

Ikke nok med, at hotellets Frederik Holst Benthins kage løb med vinderprisen, så kunne han også se tre af sine kollegaer slutte på de efterfølgende pladser ved prisuddelingen.

- Det er det største, man kan vinde som konditor her i landet, så det er jeg virkelig stolt af. Det er en konkurrence med meget prestige i, så jeg er enormt glad, siger Frederik Holst Benthin til TV 2 Lorry.

Lørdag blev konkurrencen Årets Kage afholdt. Det er en konkurrence der samler hele konditorfaget og præsenterer hundredevis af flotte og velsmagende kager.

Frederik Holst Benthins kage scorede 130,83 point fra juryen, og det var nok til at sikre ham sejren med seks point ned til andenpladsen, der også var fra samme hotel.

- Min kage havde en meget syrlig smag. Den bestod af en porøs bund, ingefær, citroncremefraicheskum og passioncurd og så havde jeg spraymalet den, fortæller vinderen.

Dermed kan han og kollegaerne glæde sig over, at de nu kan udstille Konditorlaugets - efter eget udsagn - elegante vinderpokal på kurhotellet på Skodsborg Strandvej.

- Den kommer til at stå fremme på kurhotellet, siger Frederik Holst Benthin.

Mindst lige så glad er vinderen nok for den pengepræmie på 10.000 kroner, der følger med titlen som Årets Kage.

Ved årets konkurrence deltog 111 konditorer, som i alt indleverede knap 3.000 kager til konkurrencen. 

Det er 34. gang, Årets Kage bliver afholdt.

Opskrifter på de ti bedste kager bliver senere offentliggjort på Konditorlaugets hjemmeside.