Mistænkt i økseoverfald kædes sammen med røveri

Den mistænkte fra økseangrebet i Birkerød lørdag er muligvis den samme mand, som i dag begik et bankrøveri.

Foto: Ida Marie Odgaard - ritzau/Scanpix

Midt- og Vestsjællands Politi modtog mandag ved middagstid et alarmopkald fra en Danske Bank i Ringsted om et netop overstået røveri.

Politiet arbejder ud fra en tese om, at gerningsmanden til mandagens røveri kan være identisk med gerningsmanden, der lørdag stod bag et økseoverfald på en tankstation i Birkerød.

Læs også Stor eftersøgning i nat - øksemand stadig på fri fod

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse, skriver Ritzau.

Røveriet i Ringsted

Af pressemeddelelsen fremgår det, at Midt- og Vestsjællands Politi modtog alarmopkaldet fra banken klokken halv et mandag.

Læs også Formodet øksemands far: Jeg kunne knap genkende ham

En mand havde truet personalet med en kniv og havde fået udleveret kontanter, som han lagde i en NETTO-pose. Manden flygtede fra banken i en sølvgrå Hyundai Getz. Bilen er stjålet søndag aften klokken halv 11 fra Frederikssundsvej i København med bilnøglerne i tændingen.

Ifølge pressemeddelelsen har vidner på stedet set flugtbilen køre ad Bøllingsvej mod sygehuset og herfra videre i ukendt retning.

Og Midt- og Vestsjællands Politi mener altså, at gerningsmanden kan være den samme som den mand, der lørdag overfaldt et ungt par med en økse i Birkerød.

Politiets signalement af røveren:

  • Cirka 25 år.
  • 170-175 centimeter høj.
  • Spinkel.
  • Hudfarve: Brun.
  • Hårlængde: Kort.
  • Yderligere kendetegn: Let krøllet hår, smalt hovede, iført bordeaux/brun jakke, sort hættetrøje under jakke, mørke cowboybukser, sko med lyse såler og mørk hue.
  • Medbragte: Gul NETTO-pose og kniv.

Politiet er massivt til stede i Ringsted-området med henblik på efterforskning af røveriet og eftersøgning af den mistænkte mand.

Læs også Ungt par ramt i hovedet i økseoverfald

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik