Markant stigning på huspriser i Rudersdal og Solrød

Huspriserne er vokset eksplosivt i de to kommuner det seneste år.

Rigtig mange husejere har ekstra god grund til at gnide sig i hænderne i disse tider.

quote Køberne begynder at kigge på huse i kommuner som Rudersdal og Solrød, der ligger i næste række lidt længere væk fra hovedstaden.

Kasper Fredløv Sonberg, boligøkonom hos Boligsiden.dk

For første gang i 2010'erne koster en kvadratmeter hus i Danmark mere end 14.000 kroner, når man ser på landsgennemsnittet.

Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for juli. Tallene viser samtidig, at det ikke blot er priserne i de store byer, der trækker gennemsnittet op.

For i juli kunne hussælgere i to ud af tre af landets kommuner få mere for deres huse, end de kunne i juli sidste år.

- Det er markant, at priserne stiger i 65 kommuner. Men det er lige så vigtigt at bemærke, at priserne falder i blot 12 kommuner. Det er ekstraordinært få. Til sammenligning var der for fem år siden en negativ udvikling i 35 kommuner. Priserne stiger i alle dele af landet, og det er en udvikling, der er god for Danmark, siger Kasper Fredløv Sonberg, boligøkonom hos Boligsiden.dk, i en pressemeddelelse.

Mens priserne stiger i 65 kommuner og falder i 12, er de i de resterende 21 kommuner enten uændrede eller kan ikke indgå i beregningerne på grund af for få handler.

Store prisstigninger i Rudersdal og Solrød

Når man ser nærmere på, hvilke kommuner der oplever de største prisstigninger, er listen præget af kommuner i yderområder i forskellige dele af landet.

- Der er højkonjunktur i Danmark, beskæftigelsen er rekordhøj, og renten på boliglån er lav. Derfor er der stor efterspørgsel på huse. Det så vi først effekterne af i de store byer, og de effekter har spredt sig til flere kommuner. Nu er de så også kommet til de yderste områder af landet som for eksempel Vestjylland og Bornholm. Den udvikling er positiv for de områder, der tidligere havde svært ved at tiltrække nye beboere til deres huse, siger Kasper Fredløv Sonberg.

quote Der været gang i handelsaktiviteten de seneste år lige nord for København og på Københavns vestegn.

Kasper Fredløv Sonberg, boligøkonom

De eneste sjællandske kommuner i top 10 er Rudersdal og Solrød henholdsvis nord og syd for København. Her er huspriser på bare ét år steget med henholdsvis 13,2 procent og 12,8 procent.

- Der været gang i handelsaktiviteten de seneste år lige nord for København og på Københavns vestegn. Som konsekvens af det er priserne steget, og derfor er det logisk, at køberne begynder at kigge på huse i kommuner som Rudersdal og Solrød, der ligger i næste række lidt længere væk fra hovedstaden. Den bevægelse begynder vi nu at se på priserne, lyder det fra boligøkonomen.

I Ruderdal Kommune er kvadratmeterprisen 32.352 kroner, mens den ligger på 22.977 kroner i Solrød. De to kommuner indtager dermed en 7. og 8. plads på top 10-listen over de kommuner, hvor prisstigningen er størst.

Øvrige nøgletal

Set på regionsniveau er den gennemsnitlige salgspris på huse og villaer steget med 5,4 procent i Region Hovedstaden og 4,9 procent i Region Sjælland. 

Ser man nærmere på den gennemsnitlige salgspris på en kvadratmeter, så lå den i juli sidste år på 25.323 kroner i Region Hovedstaden, hvilket er dobbelt så højt som i Region Sjælland, hvor den lå på 12.237 kroner.

Du kan se alle statistikkerne ved at klikke her.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

Til salg

Boligpriserne er eksploderet, og det er dårligt nyt for én gruppe

Reklameskilte DBA

Reklame-entusiasten Jens Ove købte skilt for 500 kr. - nu er det vurderet til 75.000 kr.

Casper Christensens pragtvilla i Hornbæk

Casper Christensen sætter pragtvilla til salg efter et år

C'ho Farme

playRestaurant med bøn til københavnerne: Husk os - der er stadig lys i spøgelsesbyen

Rudersdal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere