Marianne har flyttet sin butik til nabokommune for at undgå lokal nedlukning

En butiksejer fra Hørsholm Kommune har tænkt kreativt for at undgå den lokale nedlukning. Butikken er nemlig flyttet midlertidigt til nabokommunen.

Marianne Nørgaard ejer butikken Sct Thomas, der normalt er at finde på Rungsted Havn. 

Derfor kunne hun se frem til at skulle lukke, da Hørsholm Kommune på nuværende tidspunkt opfylder de tre kriterier, der automatisk lukker en kommune ned.

Men med lidt kreativitet og handlekraft lykkedes det den selvstændige erhvervsdrivende at undgå den midlertidige nedlukning. 

På blot to dage har hun nemlig formået at flytte sine varer til nabokommunen Rudersdal, hvor hun har åbnet en pop up-butik ved Vedbæk Station.

- Det er jo fordi, jeg rigtig gerne vil have, min forretning kan overleve den her krise, siger hun til TV 2 Lorry.

pop up-butik rudersdal 2
Foto: Jan Christiansen - TV 2 Lorry


Flytter for en uge

Hørsholm Kommune skal foreløbigt være nedlukket de næste syv dage, men selvom det altså lyder som meget arbejde for måske kun at skulle have de nye lokaler i en uge, giver det mening for butiksejeren:

- Det er selvfølgelig et stort projekt for så kort en periode, men man må jo prøve at gøre noget, og jeg er da sikker på, det er det hele værd.

Hørsholm Kommune lukkede lørdag den 8. maj, efter fredagens coronatal afslørede et incidenstal på 270 i kommunen. 

Men selvom Marianne Nørgaards butik altså kommer fra et netop nedlukket område, har folk taget godt i mod den nye pop up-butik.

- Det er gået rigtig godt. Vi er blevet taget godt imod, folk har været søde, positive og glade, og synes det var dejligt, de kunne møde os her.