Lise Nørgaard afslører: Sådan bliver man 100

Onsdag fylder den folkekære forfatter og Matador-mor 100 år. Og det hænger måske sammen med særligt én egenskab, siger hun.

Selv om det er mange år siden, Lise Nørgaard gik på pension fra journalistikken, så fornægter hendes fag sig ikke i dag, hvor hun med 99 år og 362 dage nærmer sig et særdeles skarpt hjørne med hastige skridt.

quote Jeg vil vide, hvad der sker lige om lidt. Omkring det næste hjørne. Om en time og i morgen

Lise Nørgaard, forfatter, Skodsborg

Ekstra Bladet har spurgt hende hvordan hun har båret sig ad med at blive så gammel, og her er hemmeligheden måske en bestemt egenskab, som hun gjorde brug af helt tilbage fra de unge år som journalistelev på Roskilde Dagblad - og som vel nærmest kan beskrives som en 'arbejdsskade' for journalister.

- Ja, til at starte med handler det jo om at holde sig i live. Derudover vil jeg sige, at nysgerrigheden er det, det har været med til at holde mig i live. Jeg vil vide, hvad der sker lige om lidt. Omkring det næste hjørne. Om en time og i morgen, siger hun til avisen.

Holder flere fødselsdagsfester

Hun kan slet ikke lade være, erkender hun, der beskriver sit liv som ”privilegeret”, selv om det også har budt på modgang. Lise Nørgaard har blandt andet overlevet både sin mand og sin søn. 

Fødselsdagen på onsdag fejres med en stor reception på forlaget Gyldendal, mens den mere private del af fejringen kommer til at foregå ad flere omgange hen over sommeren. Det er hyggeligst sådan, synes hun.

- Jeg havde egentlig bestemt mig for, at jeg ville holde en stor fest, men det gik op for mig, at jeg slet ikke kunne stoppe tilgangen af gæster, og så ville vi pludselig være mange hundrede, siger Lise Nørgaard.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

MVI_5243.00_15_09_24.Still001

playFiskeri i Københavns Havn er blevet et corona-hit

Vinterbadning(8)

playMallu er hoppet på iskold coronadille: Få de bedste fif

Kim(3)

Issejlere på tynd is i Nordsjælland

Tøjet længe leve 22

playMalene ejer kun 40 stykker tøj: Her er hendes guide

Rudersdal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere