Kommuner samarbejder om at skaffe job til flygtninge

Seks kommuner i hovedstadsområdet skaber netværk for at få flere flygtninge i job.

Foto: Sophia Juliane Lydolph / Scanpix

Når kommunerne slår pjalterne sammen, har de langt større succes med at få flygtninge i job.

Det er i hvert fald tankegangen bag et uformelt mikronetværk mellem seks kommuner i hovedstadsområdet. Det skriver DR P4 København.

De seks kommuner tæller København, Frederiksberg, Rudersdal, Lyngby-Taarbæk, Gentofte og Gladsaxe.

I Københavns Kommune har man skaffet flere virksomhedspladser, end man reelt har brug for, mens blandt andet Lyngby-Taarbæk Kommune har haft svært ved at finde relevante virksomhedspladser.

Derfor er der god grund til at kigge over kommunegrænserne, siger Beskæftigelses-og Integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev fra Radikale Venstre. 

- Indtil videre vi fået 25 flygtninge fra andre kommuner ud i fem virksomheder, siger hun til DR P4 København.

Og med netværket er man kommet et godt skridt videre i Lyngby-Taarbæk Kommune, siger virksomhedskonsulent i kommunen, Annika Borbye Omraninejhad.

- Vi har lige nu cirka 20 flygtninge i gang i et integrationsprogram i Københavns Kommune, som jo er skabt gennem mikronetværket, siger hun til DR P4 København.

Og samarbejdet er en gevinst både for virksomhederne, der får flere kandidater at vælge mellem og for flygtningene, fordi samarbejdet åbner op for flere pladser, siger Annika Borbye Omraninejhad.

- Der kan være stor forskel i udbud og efterspørgsel i den enkelte kommune og ved at samarbejde, så kan vi på en meget mere effektiv måde både opfylde kandidatens behov og virksomhedens behov, siger hun til DR P4 København. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik