Hundeejer deler opsang efter bilist stak af fra ulykke

Mandag aften gennemlevede Trine Sørensen et mareridt, da en bilist kørte hendes og naboens to hunde ihjel. Efterfølgende stak bilisten af.

Det skulle bare have været en hurtig aftentur, da Trine Sørensen i mandags omkring klokken 21.00 ville lufte sin 14 måneder gamle labradoodle Angus. 

På den mørke, blinde vej i Vedbæk i Nordsjælland møder hun først en ældre kvinde, hun snakker lidt med, inden hun går videre og møder sin nabo og naboens 10 måneder gamle labrador Mona.

De to hunde på 25 og 30 kilo er ifølge Trine Sørensen bedste kammerater, og mens hundelufterne snakker, leger de to hunde. På et tidspunkt stikker de dog begge to i løb:

- De løber ned mod vejen, og så ser jeg nogen lygter på en bil. Så hører vi et bump og hyl fra hundene, og så kan vi se dem ligge ude i vejkanten, siger Trine Sørensen til TV 2 Lorry.

Bilisten er dog ingen steder at se. Personen bag rattet er kørt videre.

Sad alene og chokeret i vejkanten

I de efterfølgende øjeblikke går Trine Sørensen i chok. Mens naboen, som også er i chok, samler sin hund op, sidder hun tilbage i vejkanten.

En fremmed bilist ender med at stoppe og køre Angus og Trine Sørensen til dyrehospitalet i Birkerød.

- Min hund virker bevidstløs på det tidspunkt, men han trækker stadig vejret, så jeg tænker, han måske bare er gået i chok.

På trods af intensiv behandling har Angus så svære indre kvæstelser, at han dør af hjertestop.

Hunden Mona ankommer med sin ejer til samme dyrehospital. Den har fået komplicerede knoglebrud og må aflives dagen efter.

(artiklen fortsætter efter billedet).

Labradoodlen Angus blev hentet hjem fra Skotland og nåede at blive 14 måneder.
Labradoodlen Angus blev hentet hjem fra Skotland og nåede at blive 14 måneder.
Foto: Trine Sørensen / Privatfoto

Chokeret og forarget

Trine Sørensen kan slet ikke forstå, hvordan bilisten kunne køre sin vej fra ulykkesstedet. Hun mener ikke, det er muligt at overse, at man har ramt to hunde af den størrelse.

- Det er så uheldigt, at det sker. Men at man ikke stopper op og tilkendegiver, at man er ked af det og hjælper med at få dyrene på hospitalet, det er sindssygt. Det viser en mangel på respekt for noget levende og for andre menneskers følelser, siger hun til TV 2 Lorry.

Hun har efterfølgende meldt episoden til politiet, men ifølge Trine Sørensen er meldingen, at man ikke agter hverken at efterforske eller eventuelt sigte en person i sagen. Dog vil politiet - ifølge Trine Sørensen - gerne tage en snak med personen i bilen, hvis hun kan levere et registreringsnummer på bilen.

Efterlyser føreren af bilen

Hun har derfor skrevet et opslag i en lokal Facebook-gruppe, hvor hun efterlyser bilisten. 

Ifølge hende er der tale om en mørk firehjulstrækker med ekstra kraftige lygter monteret foran.

- Jeg vil bare gerne have, at vedkommende er klar over, hvor ulykkelige vi er over det, der er sket, siger Trine Sørensen til TV 2 Lorry.

Hun håber, nogen kan genkende bilen ud fra signalementet og tidspunktet, eller at bilisten måske selv ser efterlysningen og står frem, da der ifølge hende trods alt ikke ligger en sigtelse og venter.

Samtidig ønsker hun også at sende en tak til den unge mand, der satte sin passager af for at få plads til Trine Sørensen og Angus på turen til dyrehospitalet.

- Han optrådte som en kontrast til hit-and-run-bilisten, da han stoppede og hjalp. Det gav mig heldigvis en form for tiltro tilbage.