Gå fra kedelig græsplæne til blomsterhav – men skynd dig!

Naturen Nu viser, hvordan du her i weekenden meget enkelt kan ændre dele af din have fra græsplæne til blomsterhav – og samtidig hjælpe naturen.

Synes du, at der mangler liv og farve i din have, så se med i videoklippet øverst i denne artikel. Naturformidler Philip Hahn-Petersen fra Naturen Nu viser, hvor enkelt det er, at få flere farver og flere vilde planter i sin have, og samtidig hjælpe insektlivet.

Naturen Nu er taget til Hestkøbgård i Rudersdal Kommune. Her skal et lille afgrænset område forvandles fra tæt græsplæne til blomstrende græsland med vilde danske plantearter.

Først fjernes græsset og ca. fem cm af den fede muld, der ligger under. For de frø, der skal lægges i jorden, har det bedst i et næringsfattigt miljø. Derfor bliver der lagt fin grus ud inden såningen går i gang.

I dette tilfælde har Philip Hahn-Petersen medbragt en pose med 33 blandede urter, men man kan også bare lade naturen komme til selv.

- Hvis man har en gammel sommerhusgrund på næringsfattig bund eller et andet sted, hvor der er mange forskellige vilde blomster i nærheden allerede, så er der ingen grund til at udså planter. Så kommer de helt af sig selv, hvis du giver dem plads til det fortæller Philip Hahn-Petersen.

Hvis du vil i gang med en haveforvandling allerede i år, så skynd dig. Ifølge naturformidleren er det nemlig mest optimalt at fjerne græs og så nye planter i september måned. Du kan dog nå det endnu, men venter du til sidst i oktober, er det for sent.

En plæne med vilde blomster, skal også holdes på en anden måde end en græsplæne. En til to gange om året skal den slås med le for at sikre lys, så planterne får bedst mulige betingelser til at blomstre på ny. Det er her vigtigt, at planterne får lov at blomstre af og kaste deres frø inden man slår arealet. Og samtidig skal man sørge for at fjerne det afslåede hø, så næringsstofferne ikke ophober sig i jorden.   

Se hele vejledningen i videoen og kom godt i gang allerede i denne weekend!

Naturen Nu giver dig på ugentlig basis nyt fra naturen. Naturformidler Philip Hahn-Petersen fortæller med videodagbøger, hvad sker der lige nu og hvad der er at opleve. Projektet er et samarbejde mellem Verdens Skove og TV 2 Lorry. Naturen Nu kan ses og deles her.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

amarminoskilt1_web

Efter flere konflikter mellem besøgende: Naturpark opfordrer nu til sikker færdsel

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

Hugorm

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

Rudersdal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere