Forening rejser rød port i Dyrehaven

Efter måneders hårdt arbejde kunne foreningen De Røde Portes Venner i dag indvie en ny rød port ved Jægersborg Hegn.

Det vakte stor harme, især blandt mange lokale, da Naturstyrelsen for mere end et år siden besluttede sig for at fjerne de røde porte, som står ved indgangen til Jægersborg Hegn.

Portene er næsten 350 år gamle, og borgere i området mener, at de er et kulturhistorisk levn, der hører til i området.

Det førte til, at foreningen De Røde Portes Venner blev stiftet. En forening, der har til formål at genopbygge de gamle porte med frivillige kræfter og donationer.

I dag var så en sejrens dag for foreningen, da de kunne indvie en ny rød port ved indgangen til Jægersborg Hegn - en port, der selvfølgelig er konstrueret præcis som den daværende.

- Det er en sag der er båret frem af positiv stemning og stor opbakning. Vi har ikke mødt nogen, der synes det er en dårlig ide. Vi har mødt rigtig mange, som gerne vil give en hånd. Vi har mødt flere, der giver et bidrag, og vi har rigtig mange, der bliver medlemmer, for det er vores alle sammens port, vi gerne vil have tilbage, siger Søren Mariegaard, formand for De Røde Portes Venner.

Flere hundrede mennesker var mødt frem for at se indvielsen af porten, hvor der var hornmusik, fællessang og en tale af Ghita Nørby.

Porten kommer dog ikke til at være foreningens eje. I dag er den nemlig også officielt blevet overdraget til Naturstyrelsen - det var nemlig den aftale, man indgik med Naturstyrelsen, for at kunne få lov til at genrejse porten.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20200423-131709-L-1920x1280we

Trods massivt underskud: Dinosauerne indtager Københavns Zoo til foråret

def_thumb,50_percent

playOplev i vinterferien: Giv storbyfuglene husly

Take away restauranter

Københavnerne har købt over halvdelen af kuverterne til madfestival

def_thumb,50_percent

playGrønlands selvstændighed er både absolut nødvendig, men samtidig absolut umulig, siger forfatter Kim Leine

Rudersdal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere