Færing formentlig bag røveri hos milliardær

36-årig færing afviser, at han med pistol truede ejer af Coloplast til at overføre 2,5 millioner. Meget tyder dog på, færingen er skyldig.

En 36-årig mand fra Færøerne nægter at stå bag et hjemmerøveri hos et af landets rigeste mennesker, siger han fredag formiddag ved Retten i Lyngby.

Mange ting tyder ellers på, at politiet har fat i den mand, der 1. marts brød ind hos ejeren af Coloplast, Niels Peter Louis-Hansen, og hans hustru i Vedbæk.

Det fremgår af anklager Camilla Godfreys forelæggelse af sagen.

I retten beskriver anklageren, hvordan en mand klædt i mørkt tøj omkring klokken 20.20 knuste en rude og med en pistol tvang Louis-Hansen og hans hustru ned på gulvet.

Han beordrede derefter rigmanden til at læse et medbragt brev. Heri stod, at han skulle overføre 2,5 millioner kroner til en konto i Nordea. Hvis ordren ikke blev efterlevet, ville parret blive dræbt, lød truslen ifølge anklageren.

Derefter ringede Niels Peter Louis-Hansen og fik overført pengene. De blev sat ind på en konto, som tilhører den nu tiltalte færing, en ranglet og halvskadet mand, som nægter at udtale sig om beskyldningerne.

- Det helt centrale spørgsmål under sagen bliver, om tiltalte er gerningsmanden eller ej, siger Camilla Godfrey, der ønsker færingen dømt for et såkaldt egentligt hjemmerøveri, som i udgangspunktet giver fem års fængsel.

Og meget peger altså på, at manden står bag.

Ved et stendige i nærheden af Coloplast-parrets villa fandt politiet eksempelvis et tydeligt sålaftryk fra en speciel sko, hvor storetåen er adskilt fra de øvrige tæer. Under ransagningen hos den 36-årige blev der fundet en kvittering for, at han havde købt netop sådan et par.

Hos den tiltalte fandt politiet desuden en fugtig sort trøje og sorte bukser, der svarede til hjemmerøverens påklædning. Politiet fandt også et klippekort, der var brugt til turen til og fra Vedbæk.

Hertil kommer, at politiet på en beslaglagt computer og en ekstern harddisk har fundet slettede dokumenter med oplysninger om Niels Peter Louis-Hansen, ligesom to breve på computeren svarer til dem, hjemmerøveren medbragte og tvang Coloplast-ejeren til at læse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Knivstikkeri Nørrebro

24-årig stukket ned i København

Lastbil sløret

Kvinde førte politiet på sporet af drønulovlig lastbil – nu får hun ros

Retten i Helsingør

15-årig dreng fængslet for voldtægt i Nordsjælland

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

Rudersdal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere