Efter stor politiaktion: Borgmester indkalder til borgermøde

Borgmester Jens Ive (V) i Rudersdal Kommune indkalder til borgermøde efter stor ransagning. Vil gerne understrege, det ikke er utrygt at bo i Birkerød.

Foto: Jonas Skovbjerg Fogh / Scanpix

00:31

1 af 2

- Jeg er glad for, at politiet og PET tager tingene alvorligt og slår til, når der skal slåes til. Det er ikke en situation, jeg mener har været utryg for vores borgere i nærområdet, men selvfølgelig er det en voldsom oplevelse – særligt for de familier, der bor på Nordvanggård, siger Jens Ive, borgmester i Rudersdal Kommune (V) til TV2 Lorry.

Borgmesteren kender ikke den nærmere baggrund for, hvorfor både Nordsjællands Politi og PET tidligere i dag var massivt tilstede på Nordvanggård i Birkerød. Men ifølge borgmesteren går der rygter om radikalisering. 

Politiet har endnu ikke nye oplysninger i sagen kl. 17.30. 

Læs også Stor politiaktion i Nordsjælland: Flere anholdt

Indkalder til borgermøde

Som det første i næste uge indkalder borgmester Jens Ive (V) til borgermøde. 

- Det gælder om at være hurtig på den her sag. Vi vil gerne tale med frivillige, der er engageret i integrationsindsatser på Nordvanggård, og så vil vi snakke med grundejerforeninger og naboer, siger han. 

Hvad vil I have ud af borgermødet?

Vi vil gerne understrege, at det her er ikke noget, der skaber utryghed i lokalområdet. Og så skal vi tale om, hvad kan vi gøre for, at Birkerød stadig er et attraktivt og trygt område at bo i, forklarer borgmesteren. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik