Efter 11 dagens nedlukning genåbner sogn: ”Vi glæder os til at komme tilbage til hverdagen”

Fra fredag kan eleverne Høsterkøb Sogn i Rudersdal Kommune vende tilbage til en hverdag med skolegang.

11 dage med sogne-nedlukning ender fredag for Høsterkøb Sogn i Rudersdal Kommune.

For torsdag er nemlig syvende dag i træk, hvor sognet opfylder de krav, der skal til for at genåbne.

Det fremgår af dagens coronatal fra Statens Serum Institut.

Det betyder blandt andet, at eleverne på Rudeskov Skole afdeling Høsterkøb kan vende tilbage, og det er noget, man ser frem til.

- Vi er lykkelige. Alle glæder sig bare til at møde ind og se kammerater og kollegaer. De fleste holder af hverdagen, så vi glæder os til at komme tilbage til den igen, siger Hanne Bindseil Møller, der skoleleder på skolen, til TV 2 Lorry.

- De børn, jeg har talt med, som har været i nødpasning i dag, de kan ikke vente med at se deres kammerater.

Høsterkøb Sogn blev den 30. maj lukket ned på grund af for høj coronasmitte. Det betød blandt andet, at sognets kultur- og idrætsfaciliteterne blev lukket, ligesom de cirka 200 elever på Rudeskov Skole afdeling Høsterkøb blev sendt retur til hjemmeskolen.

- Vi har som alle andre glædet os til at komme rigtigt tilbage, så det er hårdt, når der blev lukket ned igen så kort tid efter genåbningen. På den anden side har medarbejderne været vant til den digitale skole, så vi kunne hurtigt omstille os og lave god undervisning for børnene. 

"Det giver ikke mening"

I forbindelse med nedlukningen ærgrede kommunens borgmester, Jens Ive (V), sig og opfordrede til, at man revurderede kriterierne for sogne-nedlukning.

- Det er rigtig ærgerligt, og det giver ikke så meget mening. Matematikken slår til igen. Høsterkøb Sogn er et meget lille sogn med et lille antal af borgere. Det, vi ser med denne her særlige sogneregel, er, at det er ganske små tal, som får det til at lukke ned.

- På kommuneniveau er vi meget langt fra at nå nedlukningspunktet. Vi har ingen indlagte på baggrund af det her. Jeg vil derfor gerne opfordre til fortsat at revurdere det lidt mærkelige sognekriterium, sagde han til TV 2 Lorry.

Sådan bliver et sogn automatisk lukket ned