Butiksejer klager: Gågaden i Birkerød er usikker

En butiksejer i Birkerød har i flere måneder klaget til Rudersdal Kommune over forholdene i byen, hvor store riste får personer til at snuble i gågaden. Formand for Miljø- og Teknikforvaltning lover løsning.

Træerne i gågaden i Birkerød har nu vokset sig så store, at rødderne skubber ristene op. Foto: Andreas Hentze Madsen - TV 2 Lorry

En butiksejer på gågaden i Birkerød har i flere måneder klaget til Rudersdal Kommune over forholdene på gaden, hvor der ligger store riste placeret.

Folk snubler nemlig ofte over dem. 

- Forvaltningen har været ude at kigge på det tre til fire gange. Men der er ikke meget handling bag ordene i Rudersdal, siger Gert Lassen, der er indehaver af LASSEN tøjforretning på gågaden i Birkerød.

Fra sin butik har han flere gange set folk snuble over de riste, som er placeret under træerne i gaden.

- Ristene er en gene i dagligdagen. De ødelægger gangarealet, og vores ældre kunder tør snart ikke komme her mere af fare for at falde over ristene eller den ujævne belægning. Jeg har oplevet flere styrt inde fra min butik, siger Gert Lassen. 

01:29

Se TV 2 Lorrys indslag her.

Luk video

Rødder skubber riste op

I 2005 blev ristene monteret af kommunen, og i mange år fungerede det fint.

Men i mellemtiden har træerne nu vokset sig store, og rødderne skubber ristene op. Flere steder er ristene over gadeniveau, og dermed udgøre de en risiko for, at kunderne snubler på gågaden. 

- En simpel løsning er at fjerne ristene, og det kunne man gøre i morgen, for i stedet at lægge noget flis i bedene. Så falder man ikke over ristene i hvert fald, konstaterer butiksejeren. 

Ifølge Gert Lassen har flere delegationer fra Rudersdal Kommune besigtiget ristene, men det er øjensynlig blevet ved snakken.

Fredag gik det så galt igen, og her var det hans nabo Kjeld Madsen, som snublede over en rist i gågaden.

- Det sagde puf, og så lå jeg på maven. Men jeg heldigvis ramte jeg med armene først, så hovedet ramte ikke jorden, siger Kjeld Madsen.

Formanden for Miljø- og Teknikudvalget i Rudersdal kommune Court Møller besigtigede i dag forholdene for de handlende på gågaden i Birkerød. Hans konklusion var efterfølgende klar.

- Selvfølgelig skal vi have gjort noget ved det. Enhver kan se, sådan som ristene ligger, så skal vi tage action på det. Der kommer nogen fra Teknik- og miljøafdelingen og ser på det her i næste uge, og så må vi se at finde en løsning, lover formanden. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik