Borgmester vil ændre pengekarrusel

Rudersdals borgmester, Jens Ive, vil have ændret den kommunale udligning.

Over 1,2 milliarder kroner.

Så mange penge skal Rudersdal Kommune betale i udligning til andre kommuner i 2017. Det svarer til, at hver husstand i kommunen betaler 52.000 kroner i snit alene til udligningen. Det svarer også til, kommunen hvert eneste år kunne bygge 24 nye sportshaller eller 12 spritnye plejecentre, hvis pengene blev i kommunen.

Det fortæller Rudersdals Venstre-borgmester, Jens Ive, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Borgmesteren vil have lavet udligningsordningen om.

- Vi skal have ændret den kommunale udligning. Især hovedstadsudligningen, der udgør cirka 500 millioner kroner, er med tiden blevet skæv og forældet. Nogle københavnske kommuner bliver i dag overkompenseret, fordi de blandt andet har nogle meget høje selskabs-skatteindtægter, der ikke indgår i udregningerne for udligningen, siger Jens Ive til Frederiksborg Amts Avis og fortsætter:

- Det er ikke rimeligt, og derfor vil jeg nu tage initiativ til, at vi i hovedstadsområdet sætter os sammen, og kigger systemet igennem. 

Henrik Christoffersen, forskningschef i den borgerlig-liberale tænketank CEPOS, støtter ideen om at kigge på udligningen, da systemet i dag rummer store velfærdstab:

- Der bør være et loft for, hvor meget en kommune kan komme til at betale til udligningen. Ellers vil kommunen jo ikke have incitament for udvikling og større erhvervsvenlighed. Og for modtagerkommunerne er det heller ikke sundt, at pengene bare strømmer ind, siger Henrik Christoffersen til avisen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

Rudersdal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere