Bekymret borgmester sender brev til alle borgere: Vi har brug for din hjælp

Et stigende smittetryk i Rudersdal Kommune får nu borgmesteren til at sende et brev via e-boks til alle borgere over 18 år, hvor han beder om hjælp til at få smitten bremset.

Rudersdals borgmester, Jens Ive (V), er tyet til e-boks i et forsøg på at bremse smittespredning i kommunen. Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

Alle borgere over 18 år i Rudersdal modtog i sidste uge et brev i deres e-boks fra borgmesteren i den nordsjællandske kommune.

I brevet udtrykker han sin bekymring over en stigende smitte med coronavirus i kommunen og opfordrer alle til at ”respektere og overholde Sundhedsstyrelsens generelle råd”.

Læs også Positiv test? Det skal du gøre, hvis du eller dit barn er smittet

Borgmester Jens Ive (V) sendte brevet af sted onsdag, efter der tirsdag var 41 konstaterede smittede de seneste syv dag i kommunen.

- Mens disse linjer skrives, kan vi notere hastigt voksende smittetal. Samtidig noterer jeg mig, at der er smittede i alle aldersgrupper og geografisk jævnt fordelt over hele kommunen. Derfor har vi også brug for din hjælp. Vi har brug for din hjælp til i dagligdagen at respektere og overholde Sundhedsstyrelsens generelle råd, skriver Jens Ive til borgerne.

Langt over bekymringsgrænsen

Selvom Rudersdal ikke er blandt de hårdest ramte kommuner, når det kommer til antal smittetilfælde per 100.000 indbyggere – også kendt som incidens – er Rudersdal med et smittetal på 66 torsdag formiddag langt over den såkaldte ”bekymringsgrænse” på 20.

Det giver kommunen en mørkerød farve på Statens Serum Instituts danmarkskort over smittespredning.

Og den udvikling ønsker borgmesteren med brevet at vende:

- Jeg er overbevist om, at vi – ligesom i foråret – kan vende udviklingen ved fælles hjælp og dermed kan undgå yderligere restriktioner og forhåbentligt også snart kan lempe på en række af de restriktioner, der er indført de seneste dage, lyder det.

Læs også Fejl i corona-tests: Region Hovedstaden erkender, at få prøver er gået tabt

Bekymringsgrænsen

Størstedelen af landets kommuner registrerer et bekymrende antal smittede med coronavirus.

 

Det fremgår af Statens Serum Instituts seneste opgørelse over antallet af smittetilfælde i landets 98 kommuner de seneste syv dage.

 

Sundhedsmyndighederne har en bekymringsgrænse ved 20 smittede per 100.000 indbyggere. Kommuner vil blive fulgt nøje, hvis de overskrider den grænse.

 

På nær Halsnæs, hvis aktuelle tal onsdag er på 19, ligger samtlige kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde over bekymringsgrænsen.

Særlig opfordring til forældre

I brevet retter borgmesteren en særlig henvendelse til forældre, som har børn i ungdomsalderen.

- Er du forælder til et barn eller en ung, har vi også brug for, at I taler, om hvordan man undgår at medvirke til at sprede smitte. Særlig vigtigt er det, hvis du er forælder til en ung. Tal med din søn eller datter om, at de bør begrænse antallet af sociale kontakter og fester og andre sociale sammenkomster, hvor risikoen for smittespredning er stor, skriver Jens Ive i brevet.

Læs også Vestegnen er hårdt ramt af coronavirus - borgmestre vil have mere information om smittede

Rudersdal-borgmesteren er faktisk ikke den første i Nordsjælland, der har fået idéen at sende et bekymringsbrev ud til borgerne i forbindelse med coronasmitte.

I marts måned sendte Frederikssunds borgmester, John Schmidt Andersen (V), også et brev til indbyggerne, hvor han opfordrede folk til at ”passe på hinanden”.

De seneste tal fra Statens Serum Institut onsdag påviste 558 positive coronaprøver siden tirsdag. Samlet set er der 24.357 bekræftede tilfælde med covid-19, siden man begyndte at teste.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik