Bekymret borgmester sender brev til alle borgere: Vi har brug for din hjælp

Et stigende smittetryk i Rudersdal Kommune får nu borgmesteren til at sende et brev via e-boks til alle borgere over 18 år, hvor han beder om hjælp til at få smitten bremset.

Alle borgere over 18 år i Rudersdal modtog i sidste uge et brev i deres e-boks fra borgmesteren i den nordsjællandske kommune.

I brevet udtrykker han sin bekymring over en stigende smitte med coronavirus i kommunen og opfordrer alle til at ”respektere og overholde Sundhedsstyrelsens generelle råd”.

Borgmester Jens Ive (V) sendte brevet af sted onsdag, efter der tirsdag var 41 konstaterede smittede de seneste syv dag i kommunen.

- Mens disse linjer skrives, kan vi notere hastigt voksende smittetal. Samtidig noterer jeg mig, at der er smittede i alle aldersgrupper og geografisk jævnt fordelt over hele kommunen. Derfor har vi også brug for din hjælp. Vi har brug for din hjælp til i dagligdagen at respektere og overholde Sundhedsstyrelsens generelle råd, skriver Jens Ive til borgerne.

Langt over bekymringsgrænsen

Selvom Rudersdal ikke er blandt de hårdest ramte kommuner, når det kommer til antal smittetilfælde per 100.000 indbyggere – også kendt som incidens – er Rudersdal med et smittetal på 66 torsdag formiddag langt over den såkaldte ”bekymringsgrænse” på 20.

Det giver kommunen en mørkerød farve på Statens Serum Instituts danmarkskort over smittespredning.

Og den udvikling ønsker borgmesteren med brevet at vende:

- Jeg er overbevist om, at vi – ligesom i foråret – kan vende udviklingen ved fælles hjælp og dermed kan undgå yderligere restriktioner og forhåbentligt også snart kan lempe på en række af de restriktioner, der er indført de seneste dage, lyder det.

Bekymringsgrænsen

Særlig opfordring til forældre

I brevet retter borgmesteren en særlig henvendelse til forældre, som har børn i ungdomsalderen.

- Er du forælder til et barn eller en ung, har vi også brug for, at I taler, om hvordan man undgår at medvirke til at sprede smitte. Særlig vigtigt er det, hvis du er forælder til en ung. Tal med din søn eller datter om, at de bør begrænse antallet af sociale kontakter og fester og andre sociale sammenkomster, hvor risikoen for smittespredning er stor, skriver Jens Ive i brevet.

Rudersdal-borgmesteren er faktisk ikke den første i Nordsjælland, der har fået idéen at sende et bekymringsbrev ud til borgerne i forbindelse med coronasmitte.

I marts måned sendte Frederikssunds borgmester, John Schmidt Andersen (V), også et brev til indbyggerne, hvor han opfordrede folk til at ”passe på hinanden”.

De seneste tal fra Statens Serum Institut onsdag påviste 558 positive coronaprøver siden tirsdag. Samlet set er der 24.357 bekræftede tilfælde med covid-19, siden man begyndte at teste.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Coronasmitte Helsingør

Unge om borgmesters "løftede pegefinger": - Tonen er lidt grov

Ishøj Bycenter

Bycenter, Bilka og kommune med appel til borgere: I skal handle alene

astrazeneca

AstraZeneca-vaccinen droppes i Danmark

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Rudersdal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere