Beboer gik amok: Kvindelig ansat på bosted stukket i ryggen

En kvindelig ansat på et bosted på Birkerød Parkvej i Birkerød er blevet stukket i ryggen med en steakkniv. Det oplyser Nordsjællands Politi.

Det var klokken 11.18 fredag, at Nordsjællands Politi modtog en anmeldelse om, at en kvindelig ansat på Birkerød Parkvej i Birkerød var blevet stukket i ryggen med en steakkniv. 

quote I løbet af i dag skal vi afhøre relevante personer og sikre tekniske spor fra stedet. I morgen formiddag skal den formodede gerningsmand så højst sandsynligt fremstilles i grundlovsforhør. 

Henrik Gunst, Leder af personfarlig efterforskning, Nordsjællands Politi

En ambulance, lægeambulance og adskillige patruljer blev sendt til stedet, og omkring en halv time senere blev en 24-årig mandlig beboer anholdt ved brug af politihund. 

Han befandt sig nær bostedet. 

Kvinden blev sidenhen kørt til akutmodtagelsen på Rigshospitalet, hvor hun modtog behandling. Hendes tilstand er - ifølge politiet - stabil. 

Politiet undersøger i øjeblikket sagen. 

- I løbet af i dag skal vi afhøre relevante personer og sikre tekniske spor fra stedet. I morgen formiddag skal den formodede gerningsmand så højst sandsynligt fremstilles i grundlovsforhør, fortæller leder af personfarlig efterforskning fra Nordsjællands Politi, politikommissær Henrik Gunst.

Af hensyn til efterforskningen har politikommissæren ikke flere kommentarer, før det formodede grundlovsforhør er afsluttet. 

Ifølge politiet er kvindens pårørende blevet underrettet. 

den 24-årige mandlige beboer blev anholdt ved brug af politihund.
den 24-årige mandlige beboer blev anholdt ved brug af politihund.

FOA: ´En frygtelig sag´

FOA har flere gange tidligere kritiseret, at alt for mange overfald foregår på bosteder. Forbundet er også i gang med at undersøge, hvordan forholdene, omkring overfaldet i den konkrete sag, var.

quote Man bør ikke komme til skade på en arbejdsplads. Det er frygteligt, at en beboer tilsyneladende er blevet så dårlig, at han har stukket en ansat. Det skal de begge leve med resten af livet.

Torben Hollmann, Formand i social- og sundhedssektoren, FOA

Ifølge FOA er den kvindelige ansatte medlem af Socialpædagogernes Landsforbund, og formanden i forbundets social- og sundhedssektor kalder knivstikkeriet for ´frygteligt´: 

- Man bør ikke komme til skade på en arbejdsplads. Det er frygteligt, at en beboer tilsyneladende er blevet så dårlig, at han har stukket en ansat. Det skal de begge leve med resten af livet, siger Torben Hollmann, formand i social- og sundhedssektoren. 

Han kan endnu ikke kommentere den konkrete hændelse, da sagen i øjeblikket bliver undersøgt. Men da knivstikkeriet er ét af mange de seneste år, efterlyser han handling fra myndighederne: 

- Vi skal have en plan for bostederne, for sikkerheden skal være i orden. Det kniber med ressourcer, og vi oplever ingen opbakning fra det regionale system, siger Torben Hollmann. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

kvinde overfaldet tisvildeleje

Tidligere patient tiltalt for at dræbe læge - nu begynder retssagen

brand leasingfirma hørsholm

Mindst fem biler får større skader ved brand i Hørsholm

Mand anholdt for skyderi i Brøndby Strand

playMand ramt af skud i Brøndby Strand - 34-årig fængslet

Rudersdal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere