Badning frarådes flere steder – kan være livsfarligt for hunde

Badning frarådes nu flere steder i TV 2 Lorrys sendeområde på grund af forekomsten af blågrønne alger.

Den seneste tids gode sommervejr har givet høje vandtemperaturer og gunstige forhold for blågrønne alger i badevandet.

Derfor frarådes badning nu både i Esrum Sø, ved Birkerød Roklub, i Kinabugten i Furesøen og badeanlægget ved Holte Roklub.

Det oplyser henholdsvis Fredensborg og Rudersdal Kommune på deres hjemmeside.

Her lyder det fra Fredensborg Kommune, at dage med varmt og stille vejrforhold har ”sat gang i algerne”.

- Der er en stor mængde alger i Esrum Sø langs søbredden og kommunen fraråder derfor badning i søen i Fredensborg Kommune, lyder beskeden.

Også Rudersdal Kommune er plaget af de blågrønne alger.

- I Furesøen er der lige nu opblomstring af blågrønne alger, som kan være giftige.

- Hvis du kommer i kontakt med giftige alger i vandet, kan du risikere at få en hudirritation eller dårlig mave. Børn er specielt udsatte, så dem skal du være særligt opmærksom på. Pas også på, at hunde hverken går ud i vandet eller drikker af det, for de kan dø af forgiftningen, lyder beskeden fra Rudersdal Kommune.

Og sker det, at hunde netop kommer til at drikke af vand med blågrønne alger, så dør de ofte meget hurtigt. Inden for få timer. Det fortalte dyrlæge Marlene Dickow fra Hjørnegårdens Dyreklinik på Amager forrige år til TV 2 Lorry.

Hun opfordrer derfor til, at man helt holder sin hund væk fra uklart sø- eller havvand.


Har ens hund alligevel været i bølgen blå. Så er den en god idé at skylle efter, da algerne kan blive siddende i pelsen.

De giftige blågrønne alger ses som små fnug, der gør vandet uklart. Typisk opstår de her sidst i juli og fortsætter ind i august og september, når iltsvindet er højt. 

Gode råd