Arvinger: Meget svært at sælge bevaringsværdigt hus

Arkitekten Harald Plums hus i Holte er blevet erklæret bevaringsværdigt, men det gør det svært at sælge, fordi en ny ejer ikke må rive det lille hus ned og bygge nyt.

01:08

Flere steder i Hovedstadsområdet ligger bevaringsværdige huse, men de gamle huse kan være svære at komme af med, hvis familien ønsker at sælge det.

Harald Plums hus, der ligger på Kong Valdemarsvej i Holte, er for nylig på et udvalgsmøde i Byplanudvalget blevet erklæret bevaringsværdigt.

Dermed må huset ikke rives ned, og det ærgrer arvingerne, der ikke har de økonomiske midler til at beholde huset. De ønsker at sælge det, men det er svært at sælge en bevaringsværdig villa, som kun er omkring 100 kvadratmeter og kun har to værelser og et meget lille køkken til en moderne familie.

- Myndighederne kan komme og sige, at man ikke må rive et hus ned, men der er ingen hjælp til at sætte det i stand, det kan man sige er lidt absurd, siger søn af Harald Plum Simon Plum til TV 2 Lorry.

Der har været en interesseret køber, men interessen var betinget af, at huset måtte rives ned. Arkitekten Harald Plums hus er bygget i 1950'erne og ligger på en forholdsvis stor grund på 1.400 kvadratmeter.

I Byplansudvalget forstår man godt arvingernes situation og man kender problematikken fra andre sager

- Dilemmaet er ikke ukendt for os, det sker ofte, at der er et ønske om at nedrive en ejendom, men vores vurdering er, at huset har så mange kvaliteter, at man må vente på den rette køber, siger Axel Bredsdorff, der er formand for Byplansudvalget i Rudersdal Kommune.

På nuværende tidspunkt har huset, der er udbudt til 6.2 mio. kr. været udbudt i knap 200 dage.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?