40.000 til Royal Run i København: Sådan påvirkes trafikken

Flere veje i København og Frederiksberg vil lukkes, når det afholdes Royal Run på 2. pinsedag.

I anledning af Kronprinsens 50 års fødselsdag vil de fem største byer i Danmark lægge asfalt til et motionsforløb for alskens motionister. 

Således vil op mod 40.000 løbere skulle gennem Frederiksberg og København mandag den 21. maj 2018, hvilket vil medføre en del trafikale ændringer.

Allerede klokken 10.00 skydes arrangementet i gang med det såkaldte 'one mile´-løb, der starter på Gammel Kongevej og slutter på Frederiksberg Allé.

Det længere 10 kilometer-løb starter klokken 18.50 - også på Gammel Kongevej. Herfra går ruten igennem det Indre København med mål på Frederiksberg Allé igen.

Byen lukkes det meste af dagen

Det betyder, at der vil være spærret for trafik i perioder af dagen, mens de mange løbere kommer forbi.

Hvorvidt eller hvordan du bliver berørt, kan du se på kortet her på siden.

10 kilometer-ruten vil være spærret for trafik i tidsrummet 17.00 - 22.00.

Parkering på dagen

Der vil være mulighed for at krydse ruten ved de krydsningspunkter der er markeret på kortet. Disse krydsninger er kun lukket, når der er løbere i området.

På Frederiksberg vil følgende gader være lukket mellem kl. 6.00 og 24.00:

  • Smallegade
  • Allégade
  • Falkoner Allé (mellem Nyelandsvej og Smallegade)
  • Gammel Kongevej
  • Frederiksberg Allé

Det vil dog være muligt i begrænset omfang at benytte Gammel Kongevej og Frederiksberg Allé i tidsrummet kl. 14.00 - kl. 17.00. 

 
 

Kronprinsen løber i hele landet

Royal Run er et landsdækkende løb i anledning af Kronprinsens 50 års fødselsdag.

Alle har mulighed for at løbe eller gå med i en af landets fem største byer: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København.

Kronprinsen begynder sin dag med 'one mile'-ruten (1,609 kilometer) i de fire første byer og afrunder festen med at løbe 10 kilometer i København og Frederiksberg.

Foreløbig er mere end 60.000 tilmeldt Royal Run på landsplan.

Udover Dansk Atletik Forbund, står Danmarks Idrætsforbund og DGI bag eventen. Royal Run arrangeres i regi af 'Bevæg dig for livet - Danmarks største idrætsvision', som støttes af Nordea-fonden og TrygFonden. TV 2 er mediepartner på Royal Run.

Fakta om Royal Run