Vil du være med? Roskilde skal være helt røgfri

Roskilde Kommune har høje ambitioner om at samtlige borgere kvitter smøgerne.

Året 2030 bliver et stort og sundt år for borgerne i Roskilde. Kommunen har nemlig indgået et samarbejde med Røgfri Fremtid, hvor missionen er, at ingen borgere ryger eller bliver udsat for røg. 

Dette skal blandt andet gøres i samarbejde med borgere, frivillige foreninger, organisationer, skoler og kultur- og fritidsområdet og alle andre frivillige ildsjæle.

Og det er blandt det unge, at det primære slag skal slås.Undersøgelser viser nemlig, at 8 ud af 10 rygere starter, inden de fylder 18 år og flere og flere unge ryger.

Netop derfor samler energien i det lokale partnerskabet sig om at forebygge, at de unge ryger.

Ved det første møde i juni måned var en række borgere samlet i det kommunale sundhedscenter for at drøfte, hvorledes man kan arbejde sammen om røgfrit Roskilde.

- Ambitionen er at nedsætte antallet af unge, der ryger, og det er vigtigt, at alle indsatser forenes og arbejder i fælles retning. Mødet 21.9 er et forsøg på at få mobiliseret endnu flere, der vil være med til at gøre visionen til virkelighed, siger leder af Sundhedscentret Hanne Ourø Jensen.

FAKTA om projektet

Det skriver Roskilde Kommune i en pressemeddelelse.

Energien var rigtig god, skriver kommunen, men der mangler stadig flere interesserede borgere og foreninger for reelt at kunne gøre en forskel.

Derfor inviteres alle borgere i Roskilde Kommune til at deltage i et fællesmøde, hvor alle med interesse for et røgfrit Roskilde er velkomne. Mødet foregår fredag den 21. september kl. 9.30-11.30 i Byen Hus, Stændertorvet 1, 4000 Roskilde.

Tanken bag fællesmødet er at få flere samarbejdspartnere i kampen mod røgen, hvor den forebyggende indsats primært fokuserer på den yngre målgruppe i alderen 13-25 år.

Til mødet vil man høre nærmere omkring initiativet, få mulighed for at sætte sit eget præg på, hvordan man når i mål med et Røgfrit Roskilde samt skabe samarbejdspartnere på tværs.

Tanken bag fællesmødet er at få flere samarbejdspartnere i kampen mod røgen, hvor den forebyggende indsats primært fokuserer på den yngre målgruppe i alderen 13-25 år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere