Uudnyttet potentiale: Tre kommuner satser stort på cykelturisme

Millionindsprøjtning skal få flere til at opleve naturområderne omkring Fjordlandet på cykel.

Indlandsferie er blevet et vilkår for de fleste efter en vis virus’ verdensturné, og i hovedstadsområdets hinterland er tre kommuners fælles turismeorgan klar med en ny plan for, hvordan man kan kapitalisere på de flere hjemlandsferierende.

Her er omdrejningspunktet cyklen. For her er der et stort og uudnyttet potentiale.

Det mener det nyligt etablerede Destination Fjordlandet, som udvikler og markedsfører turisme i kommunerne Roskilde, Lejre og Frederikssund, der nu er gået sammen med områdets naturperle, Nationalpark Skjoldungernes Land i et projekt om at udvikle områdets cykelturisme.

- Destination Fjordlandet er et af de steder på Sjælland, der har størst potentiale som cykeldestination med unikke naturområder i Nationalpark Skjoldungernes Land og store kulturelle attraktioner, hvilket vores deltagelse i Tour de France Grand Depart 2022 også er et bevis på, siger Elaheh Peyman Granov, Udviklingschef i Destination Fjordlandet, i en pressemeddelelse.

Og det projekt har nu fået små to millioner kroner i støtte fra EU’s strukturfonde. Derfor bliver der nu sat gang i en forbedring af forholdene for cyklende i området.

- En af de bedste måder at opleve nationalparken på er på cykel. Geografisk kan du komme længere og se mere, og samtidig kommer du også helt tæt på naturen og oplever en hel anden nærhed, udtaler Camilla van Deurs, der er projektleder for kultur- og turisme i Nationalpark Skjoldungernes Land.

Bedre sammenhængskraft for cyklende

Helt konkret skal projektet gøre det lettere at være dansk eller udenlandsk cykelturist i Fjordlandet, mens områdets turismeerhverv skal klædes bedre på til at tage imod turisterne på to hjul.

Det skal blandt andet ske ved at binde cykelruterne bedre sammen med områdets seværdigheder og attraktioner, mens overnatningssteder også skal tænkes ind.

- Vores gæster skal have bedre adgang til cykelstationer, udlejningssteder og kobles til andre grønne transportmuligheder – ganske enkelt, så skal der skabes en bedre sammenhængskraft, udtaler Elaheh Peyman Granov fra Destination Fjordlandet.

Projektet skydes i gang i maj 2021 og afsluttes i midten af 2024.