Unge truer og afpresser i Roskilde

Grupperinger af unge, der ikke kommer fra Roskilde, kommer til byen for at true og afpresse.

Vi skal aldeles ikke finde os i, at man ikke kan gå i byen i Roskilde uden at risikere at blive truet til at udlevere penge, siger vagthavende ved Midt- og Vestsjællands Politi René Søe Pedersen.

Natten til søndag blev en 20-årig mand passet op gaden af to mænd og tvunget til at hæve penge på sit dankort efter trusler om tæsk. Den 20-årig hævede 1000 kroner, og fik derefter kontakt til en af politiets patruljevogne, der kørte forbi lige efter.

Men episoden er ikke enestående. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til SN.dk. 

Læs også Politiet jagter 21-årig knivstikker for overfald

- Vi har set nogle gange, at grupperinger af unge, der ikke kommer fra Roskilde, stå bag tilfælde af vold og gaderøverier. De ankommer lørdag/søndag, og det er ikke altid, de går ind noget sted. De går bare og bimler rundt, siger vagthavende René Søe Pedersen. 

Natten til søndag var der også tale om personer, der kom udefra.  Den ene af de to anholdte blev senere fjernet fra forholdet, mens den anden, en 17-årig dreng fra Taastrup, blev fremstillet i grundslovsforhør søndag.

Midt- og Vestsjællands Politi fortæller, at de ser alvorligt på sagerne. 

- Manden (fra episoden natten til søndagen red.) fik ikke tæsk og har det godt nu, men vi synes stadig det er groft. Vi er for tiden særligt opmærksom på problemet. Vi skal aldeles ikke finde os i, at man ikke kan gå i byen i Roskilde uden at risikere at blive truet til at udlevere penge, siger René Søe Pedersen. 

Læs også Politiet jagter 21-årig knivstikker for overfald

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik