Unge mænd dømt for bedrageri mod ældre borgere

Det er især ældre kvinder, der er blevet snydt, ved blandt andet at udlevere deres betalingskort med tilhørende kode.

Fire unge mænd i alderen 18-23 år blev mandag ved en tilståelsessag i Retten i Roskilde idømt fængselsstraffe op til halvandet års fængsel for 56 bedrageriforhold, hvor især ældre borgere er blevet snydt.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

I alt havde de dømte planer om at bedrage deres ofrene for cirka 770.000 kroner ved at få adgang til deres netbankoplysninger eller at franarre dem deres betalingskort.

De fire mænd havde fundet ofrene ved navnesøgning via internettet.

Herefter var ofrene blevet kontaktet telefonisk under foregivelse af, at der var tale om et opkald fra deres pengeinstitut eller Nets, fordi der var problemer med enten et betalingskort eller foregået mistænkelige transaktioner på ofrenes bankkonti. 

På den måde fik de nu dømte overtalt ofrene til enten at udlevere selve betalingskortet med tilhørende kode eller få adgang til ofrenes netbank via personlige oplysninger, som også var oplyst til de nu dømte.

quote Længden af frihedsstraffene viser, at retten har set alvorligt på denne type kriminalitet, hvor man groft udnytter ældre borgeres tillid

Julie Binau, anklager hos Midt- og Vestsjællands Politi

De fire mænd var blevet anholdt den 29. oktober 2020 og har alle siddet varetægtsfængslet frem til mandagens retsmøde som mistænkte for mange bedrageriforhold over for især ældre kvinder på Sjælland.

Hurtig økonomisk gevinst

De mange bedrageriforhold blev begået på knap fem uger op til anholdelsen sidste efterår, idet de dømte alle havde et ønske om en hurtig økonomisk gevinst, hvor også såkaldte ”mulddyr” blev involveret for at sløre pengestrømmen i bedragerisagerne.

De berørte pengeinstitutter og Nets fik i mange tilfælde standset de igangsatte transaktioner på ofrenes betalingskort og bankkonti, så de dømte fik ikke hele udbyttet af den tilsigtede økonomiske vinding på samlet cirka 770.000 kroner.

Ved domsafsigelsen blev en nu 18-årig mand idømt et års fængsel, to mænd på 19 og 21 år fik 1 år 3 måneder i fængsel, mens en fjerde mand på 23 år fik 1½ års fængsel.

- Længden af frihedsstraffene viser, at retten har set alvorligt på denne type kriminalitet, hvor man groft udnytter ældre borgeres tillid og måske også usikkerhed over for digitale muligheder, siger anklager Julie Binau fra anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi i pressemeddelelsen.

Den 21-årige udbad sig betænkningstid, mens de tre øvrige modtog dommen.

Alle fire dømte blev i forbindelse med domsafsigelsen løsladt efter varetægtsfængslingen og vil senere blive indkaldt til afsoning af den idømte straf.

Politiet og anklagemyndigheden vil nu også kigge lidt nærmere på den rolle, som de såkaldte ”mulddyr” har spillet med at sløre pengestrømmen i disse bedragerisager for at kunne afgøre, hvorvidt der også foreligger strafbare forhold for disse personers vedkommende.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

Knivoverfald i Nordvest: Politiet efterlyser tre mænd

182875419_1391088584582504_6810450947341715862_n

Farvel til bilen - påvirket bilist kørte for 11. gang uden kørekort

20191011-134929-3-1920x1280we

Mand overdænget med slag og stukket med kniv i København

Genrebillede

Gymnasie ramt af kæmpetyveri: 120 designerstole forsvandt over weekenden

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere