Ungdomsskoles bus smækfyldt med fejl - var lige blevet synet

Synsvirksomhed i Nordsjælland godkendte bus, selv om der var en stribe alvorlige fejl, siger politiet.

En nordsjællandsk synshal svigtede tilsyneladende groft, da virksomheden mandag godkendte en bus, som skulle køre med elever fra en ungdomsskole.

I hvert fald fandt politiet ved en kontrol nord for Roskilde en stribe fejl på bussen, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Kontrollen skete kun 20 minutter efter synsvirksomhedens godkendelse.

Fejlene består blandt andet i, at der ikke var værktøj til at knuse ruder med i tilfælde af en nødsituation. At der ikke var udgang for passagerer i bussens bagende, hvilket er påkrævet. At ildslukkeren ikke var tjekket, og at der manglede skilte om nødåbning af døre.

"Det er ganske alvorligt"

Bussen blev gennemgået meget nøje, da politifolk hurtigt kunne se, at der var fejl på lygterne.

- Det er ganske alvorligt, når en bus, der skal køre med passagerer og i dette tilfælde med børn og unge, ikke har styr på sikkerheden, udtaler vicepolitiinspektør Peter Stryhn.

- Det kan ende gruelig galt, hvis uheldet er ude, og passagererne ikke kan komme ud, eller de ikke sidder ordentligt fastspændt på sæderne, tilføjer han.

Listen af fejl og mangler er ret omfattende. For eksempel var vinduesviskerne defekte, og der var en ifølge politiet kraftig gennemtæring af karosseribunden.

Sag får efterspil

I synsrapporten med "godkendt" hedder det i øvrigt, at synet stod på i cirka 20 minutter, men bussens eget apparat - en såkaldt taktograf - viser, at bussen blot holdt stille i cirka 10 minutter.

Politiets lange fejlliste blev bagefter tjekket af en bilinspektør, som var enig i politiets konklusioner, hedder det i pressemeddelelsen.

Sagen får et efterspil. Den nordsjællandske synsvirksomhed vil få en henvendelse fra Færdselsstyrelsen, oplyser politiet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere