Ung mand kørt ihjel: Nu bliver dødskryds lavet om

En 25-årig mand døde, da han blev mejet ned af en flugtbilist i et fodgængerfelt. Nu kommer der et nyt lyskryds.

En 25-årig mand blev tilbage i november kørt ihjel af en flugtbilist, da han var på vej over et fodgængerfeltet i et kryds på Søndre Ringvej i Roskilde.

Flere bekymrede forældre gav i kølvandet på ulykken udtryk for, at de var utrygge ved at lade deres børn gå over vejen, fordi den er stærkt trafikeret, og der er meget mørkt.

Det fik politikerne i kommunens Plan- og Teknikudvalg på banen, og nu viser det sig så, at et nyt lyskryds er undervejs, skriver Roskilde Avis.

Anden etape af Muciconstien

Lyskrydset mellem Sdr. Ringvej og Rabalderstræde får både signalregulering og fodgængerfelter, og det bliver anden etape af Musiconstien, som går mellem stationen og Musicon.

Det skal sikre en mere direkte, sikker og hurtig passage over den trafikerede Sdr. Ringvej til Musiconområdet via Rabalderstræde.

Ifølge Roskilde Avis kommer der i fremtiden tre fodgængerfelter over Sdr. Ringvej. Et ved stien til Eriksvej, et over Rabalderstræde og et over adgangsvejen til Ringparkens beboerhus.

Første del af stien er en asfalteret fællessti for både fodgængere og cyklister fra Sdr. Ringvej til Gormsvej. Begge dele er færdige i juni.

To unge blev anholdt 

Politiet efterlyste i forbindelse med dødsulykken en blå Toyota Aygo med skader på fronten.

Efterlysningen viste sig at give pote. Allerede dagen efter blev politiet kontaktet af en borger, som havde set, at der holdt en blå Toyota Aygo med skader foran i en privat indkørsel i Havdrup i Solrød Kommune.

En 19-årig mand og en 18-årig kvinde blev anholdt og sigtet i sagen. Manden blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven samt spirituskørsel.

Kvinden blev ligeledes sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved – ifølge politiet - at have undladt at yde hjælp til en betydeligt skadet person. 

Den 19-årige mand erkendte at have kørt bilen, men nægtede at have kørt spirituskørsel.

Den dræbte var en 25-årig polsk mand. Det er ikke politiets indtryk, at der var tale om en bevidst påkørsel af den 25-årige.