Udsolgt velgørenhedsløb: Julemærkebørn krydser stregen først

Forud for sidste etape af PostNord Danmark Rundt blev et velgørenhedsløb kørt på samme strækning. Pengene fra løbet går til de danske Julemærkehjem.

Petur (i midten) før han kørte i front for søndagens Velgørenhedsløb. Foto: Peter Jarvad / Lindskov Communication

Søndag blev sidste etape af årets PostNord Danmark Rundt kørt. Etapen gik fra Roskilde til opløningsstrækningen på Frederiksberg. Men før de professionelle skulle ud på ruten kørte fire tidligere julemærkehjemsbørn i front for et traditionsrigt motionscykelløb.

Velgørenhedsløbet er 108 kilometer langt og foregår på en del af samme strækning, som den sidste etape i PostNord Danmark Rundt. Derfor skulle tempoet også holdes højt, så deltagerne i Velgørenhedsløbet nåede i mål før rytterne i PostNord Danmark Rundt indhentede dem.

I front af de 500 motionscyklister kørte søndag fire børn, der alle har været på Julemærkehjem Liljeborg i Roskilde. De var med til at sætte tempoet i feltet, og fik også lov til at køre først over målstregen på Frederiksberg. En af dem var Petur, som var godt tilfreds med sin egen indsats, da han kom i mål.

- Det var meget sjovt, men også ret hårdt. Men jeg klarede det fint, hvis jeg selv skal sige det, siger Petur, der var på Julemærkehjemmet Liljeborg i 10 uger.

Læs også Jesper nægtede gaver, da han blev 50: Donerer kæmpebeløb til julemærkehjem

Deltagere kan se, hvad de cykler for

Velgørenhedsløbet arrangeres af PostNord, Danmarks Cykle Union og Julemærkefonden. I alt 500 motionscyklister havde tilmeldt sig løbet, og både mindre cykelklubber, firmaer og privatpersoner deltog.

Alle billetindtægter fra Velgørenhedsløbet går ubeskåret til at hjælpe børn på de danske Julemærkehjem. Derfor var det også en glad direktør for Julemærkefonden, som gøre status efter dagens løb.

- Det vigtigste er jo, at de har cyklet for en god sag, så jeg tror, de har fået en god dag ud af det, og med Petur og de andre børn har de kunne se, hvad det er, de cykler for. Det tror jeg giver en ekstra dimension, siger Søren Ravn Jensen, direktør i Julemærkefonden.

Læs også Efter 6 uger på julemærkehjem: Selvtillid, vægttab og nye venner

Lidt ømme ben

For de fire julemærkehjemsbørn var det også en stor oplevelse at blive klappet i mål af de mange tilskuere, der allerede havde stillet sig klar langs ruten. Dagens cykelløb har da også givet lyst til at fortsætte træningen på cyklen.

- Jeg tror faktisk, jeg kommer til at blive ved med at cykle. Det må tiden vise, siger Petur, der dog lige skal give benene en pause, før han igen skal ud og træde i pedalerne.

- Måske de kommer til at gøre lidt ondt i morgen, siger han.

Læs også Far indsamler kvart million på cykel: "Man bliver glad af at glæde andre"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik