Udsatte får lækre madrester fra Roskilde: Mere økologi i år

Mens årets Roskilde festival er slut for de fleste, så er der stadig folk der knokler. Kokke er i gang med at lave overskuds-råvarer til lækre retter.

Kassevis af tomater hakkes, gryder med kødsovs bobler, og ovnene er fyldt med store fade med lasagne. I køkkenet på Slagteriskolen i Roskilde kort fra Festivalpladsen var cirka 15 kokke her til formiddag i gang med at lave mad til velgørende formål. 

Råvarerne stammer fra madboderne på festivalen. Mad, der er blevet til overs, og som nu i en fart skal forvandles til forskellige retter, inden de når udløbsdatoen.

- Vi har gang i en kæmpe portion lasagne, som strækker sig over de her tre gryder og omkring 200 liter mere. Vi har fundet ud af, at lasagne er populært, og det er en rigtig god måde at gribe en masse ting og få det til at smage godt, siger Ginda Hirslund, kok og frivillig under Roskilde Festival hos Det Runde Bord. 

Det er foreningen Det Runde Bord, der står bag projektet. En frivillig forening der formidler overskudsmad fra eksempelvis Grøn Kocert og Roskilde festival og laver det til god mad til socialt udsatte.

- Vi kører afsted til herberger og asylcentre. Her til morgen blev jeg ringet op af nogle polske børnehjemsbørn, som er på koloni i Danmark i to uger. Så dem har vi lagt ind i systemet, så de også får noget god mad, siger Peter Haugelund, direktør, Det Runde Bord. 

Mere økologi, færre kebabstrimler

Der er sket noget med den mad, kokkene fra Det Runde Bord overtager efter endt festival. 

- Det første år (red.:2014) druknede vi i kebabstrimler og snittede løg - det var tonsvis vi havde af dem, og som vi skulle omdanne. Nu bliver det lidt nemmre at sende videre. For det er mere hele, uforårbejdet mad, det er hel økologiske råvarer, siger kokken Ginda Hirslund. 

Og den observation deler direktøren hos Det Runde Bord.

- Det er mindre, jeg vil gætte på, at der er 20-25 procent mindre end sidste år, men til gengæld er det meget, meget fine varer. Vi har stort set ikke set andet en økologiske varer, siger Peter Haugelund, direktør, Det Runde Bord. 

Kokkene regner med at være i gang til og med på onsdag. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik