Udbrud af covid-19 på plejecenter: Tre beboere døde med symptomer

Flere beboere og syv medarbejdere på et plejecenter i Roskilde er testet positive for coronavirus. Flere nylige dødsfald blandt beboerne mistænkes for at være relateret til coronasmitte.

Covid-19 har ramt beboere og personale hårdt på et plejehjem i Roskilde.

Flere nylige dødsfald på centeret mistænkes nu for at kunne sættes i forbindelse med den dødelige virus.

Indtil videre er mindst fire beboere og syv medarbejdere testet positiv for coronavirus på Trekroner Plejecenter. Flere af plejehjemmets ældre beboere kan vise sig at være positive for coronasmitte.

Det oplyser Roskilde Kommune.

- Situationen på Trekroner Plejecenter er alvorlig og meget trist, siger borgmester i Roskilde Kommune, Tomas Breddam (S) og fortsætter:

- Selvom vi fra starten af marts har haft stor opmærksomhed på at undgå smittespredning, især på plejecentre, er coronavirus jo desværre ekstrem smitsom. Vi gør vores bedste og følger alle vejledninger fra sundhedsmyndighederne, og jeg oplever at medarbejderne går til opgaven med stærk faglighed og stor omsorg.

Tre beboere døde med symptomer

Da der i weekenden opstod mistanke om covid-19-smittede på plejehjemmet, tog Roskilde Kommune kontakt til Region Sjælland.

På baggrund af rådgivning fra regionen besluttede man at teste samtlige beboere og personalet på det afsnit, hvor der var mistanke, oplyser kommunen.

Forinden viste tre beboere symptomer på covid-19 i perioden op til testen døde uden at være testet. Enkelte beboere var blevet testet.

- Det er rigtig ulykkeligt for alle de mennesker, det vedrører – selvfølgelig for beboeren selv, men også deres pårørende og også vores medarbejdere, siger Mette Heideman, der er direktør for social, job og sundhed i Roskilde Kommune, til TV 2 Lorry.

- Det er jo en forfærdelig smitsom sygdom, og den er svær at håndtere, og den kan ramme hvor som helst. Den kunne have ramt et hvilket som helst plejecenter, og det her er jo heller ikke det første plejecenter, den rammer.

Vil ikke oplyse omfang af smitte

Nu er samtlige beboere på Plejecenter Trekroner er testet, oplyser Roskilde Kommune.

Kommunen skriver på hjemmesiden tirsdag aften, at man afventer alle testresultater, hvorfor det præcise omfang blandt beboerne endnu ikke kendes.

Men mindst fire beboere er indtil videre testet positiv med covid-19.

TV 2 Lorry har torsdag været i kontakt med Roskilde Kommune for at høre, hvor mange beboere der er konstateret smittet, efter alle er blevet testet.

Her ønsker Roskilde Kommune ikke at oplyse omfanget blandt beboerne. Det sker med argumentet, at sagen har "personfølsom karakter".

Smittede får fortsat pleje, men kommer ikke ud

De smittede beboere isoleres, og personalet bruger værnemidler som anvist af sundhedsmyndighederne, forklarer Mette Heideman.

- Vores medarbejdere ifører sig kittel, handsker, mundbind og briller, når de går ind for at pleje de her ældre mennesker med corona. Vi kommer ind med mad og drikke til dem, og de kommer ikke ud, siger hun til TV 2 Lorry.

Samtlige medarbejdere på Trekroner Plejecenter bliver testet. Heraf er syv indtil videre testet positiv med Covid-19. Nogle af medarbejderne havde ingen symptomer.

Alle medarbejdere, som er testet positiv, er sendt hjem.

Plejecenteret i Trekroner er ikke det eneste i hovedstadsområdet, hvor der er konstateret smitte med coronavirus.

På plejecentret Egeparken i Rudersdal er fem beboere testet positive, og på Plejecenter Sjælsø har én beboer testet positiv for coronavirus.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Coronavaccine

OVERBLIK: Se, hvornår du kan få vaccinen

Anmærkning 2021-03-05 120805

playFremtidsforsker om tiden efter corona: Kram erstatter håndtryk

def_thumb,50_percent

playFredensborgs høje smittetal overrasker borgmester - nu får kommunens strategi kritik af virolog

20210217-140125-L-1920x1280we

Skoleelever i Ishøj skal fortsat blive hjemme

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere