Rasende lokalpolitiker truede med at forlade S efter Mette F. facebookopslag

En mulig slåfejl fra Statsministerens hånd har ført til en lokal politisk strid i Roskilde, hvor et socialdemokratisk medlem af byrådet har truet med at forlade partiet.

Da statsministeren tirsdag strøg til tasterne på Facebook for at begræde det tragiske terrorangreb i Wien, havde hun nok ikke forestillet sig, at opslaget skulle skabe ravage i Roskildes Byråd.

Ikke desto mindre faldt Mette Frederiksens opslag det socialdemokratiske byrådsmedlem, Tuncay Yilmaz, så meget for brystet, at han i et opslag på sin egen facebookside skrev, at han havde i sinde at forlade partiet.

Med mindre altså, at Mette Frederiksen rettede sit opslag og gav en undskyldning.

- Den islamiske terror har igen ramt os europæere, indledte Mette Frederiksen sit opslag, og det er netop den sætning, som Tuncay Yilmaz mener, statsministeren skal undskylde for.

- Problemet er, at hun skriver “islamisk” og ikke “islamistisk”. Når man kalder det for “islamisk terror,” så generaliserer man hele den befolkning, som tror på den religion. Jeg er selv muslim, så jeg følte mig også ramt af det,” forklarer Tuncay Yilmaz til TV 2 Lorry.

Mellem K og DF: Han skal ikke agere smagsdommer og tankepoliti

Hvor Mette Frederiksens facebookopslag fik sindet i kog hos Tuncay Yilmaz, fik det socialdemokratiske byrådsmedlem med sit efterfølgende opslag til gengæld to andre byrådsmedlemmer op af stolen.

- Det ligner ingenting, at et socialdemokratisk byrådsmedlem skal agere smagsdommer og tankepoliti over for et lands statsminister – og på vegne af hensynet til en fremmed religion afkræve statsministeren en undskyldning, lyder det i en fælles udmelding fra Det Konservative Folkepartis gruppeformand Lars Lindskov og Dansk Folkepartis Karsten Lorentzen, som de har sendt til TV 2 Lorry.

Og ikke nok med det.

Lars Lindskov og Karsten Lorentzen kritiserer nemlig også Tuncay Yilmaz for ikke at tage afstand til terror. De mener, at byrådsmedlemmet er mere optaget af statsministerens formulering end af at tage afstand til terrorhandlingen i Wien.

Den kritik kan Tuncay Yilmaz dog ikke genkende. Han mener, at han allerede har taget afstand til angrebet i et tidligere facebookopslag.

quote Det ligner ingenting, at et socialdemokratisk byrådsmedlem skal agere smagsdommer og tankepoliti over for et lands statsminister.

 

Gitte Kronbak, politisk ordfører i Socialdemokratiet i Roskilde, understreger, at der ikke er hold i Lars Lindskov og Karsten Lorentzens kritik:

- Tuncay’s primære fokus på Mette Frederiksens udtalelse kom til at lyde som om han ikke støttede om om det danske demokrati og dermed ikke tager afstand for terror. Det har aldrig været hensigten. Tuncay udtrykker klart og tydeligt afstandtagen til terror, siger hun.

Trækker i land efter møde med borgmesteren

Fredag morgen fandt et møde sted mellem Tuncay Yilmaz og Roskildes borgmester, Tomas Breddam (S).

Da TV 2 Lorry taler med Tuncay Yilmaz umiddelbart efter mødet lød beskeden, at han er lettet - og at han ikke forlader partiet alligevel.

- Vi har talt sammen, og det var et godt møde, og nu er jeg blevet overbevist om, at det var en fejl fra statsministerens side, så jeg bliver stadig i partiet, siger han.

Mette Frederiksen har da ellers ikke undskyldt sit ordvalg, og opslaget er fredag fortsat ikke blevet rettet, som var kravet fra dig, hvis du ikke skulle forlade partiet?

- Borgmesteren har undersøgt sagen, og det er en fejl, så jeg er lettet. Jeg vidste også godt, det må være en slåfejl. Som jeg kender Mette selv, så ved jeg, at det ville hun ikke skrive, for hun har meldt ud, at hun er alles statsminister, så hun ville ikke finde på at underminere et mindretal.

TV 2 Lorry har været i kontakt med Statsministeriet, for at spørge, om det virkelig er en fejl, at Mette Frederiksen har skrevet “islamisk” terror og ikke “islamistisk”. Det har dog endnu ikke været muligt at få et svar.

Borgmester Tomas Breddam selv har ingen kommentarer til sagen, og det har således ikke været muligt for TV 2 Lorry at få svar på, hvordan han ved - hvis han ved det - at det store postyr mellem flere af byrådets medlemmer skyldes en simpel tastefejl.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lars Løkke Rasmussen

Man skal passe på med at undervurdere Lars Løkke Rasmussen, lyder det fra de konservative

Simon Aggesen

Borgmester med ”upassende” aprilsnar om corona – nu beklager han

Hvidovre Hospital, Fødsel

Sundhedsordfører: Rettigheder til fødende er ikke nok

20180726-151308-7-1920x1277we

Bekymrede forældre i Greve: Vores børn kan se porno i skoletiden

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere