Trods afbrændingsforbud: Fyrværkeri brager over Orange Scene

Der er afbrændingsforbud i Roskilde - men alligevel fyrer man fyrværkeri af ved Orange Scene. Nu forklarer politiet hvorfor.

Da Eminem for alvor skød Roskilde Festivals musikdage i gang onsdag aften, blev det gjort med et brag. Bogstavelig talt.

Rap-legenden fik hjælp til at få publikum op i gear af fyrværkeri både under og efter showet.

Måske har du også set koncerten og tænkt: Hov, men der er jo afbrændingsforbud i Roskilde.

Og ja, det er korrekt. Der er afbrændingsforbud, og her er der også et forbud mod fyrværkeri.

Så hvorfor må man alligevel fyre fyrværkeri af på festival? 

Det skyldes, at pyroteknikken, der anvendes på festivalen er af en type, der ikke er brandfarlig, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Det anvendte fyrværkeri er sikkerhedsgodkendt af Østsjællands Beredskab.

Ifølge DMI's tørkeindeks er Roskilde og resten af Sjælland på 10 ud af 10 - og det betyder, at der er yderst brandfarligt.

Vær ikke bange for brag

Derudover informerer politiet, at der torsdag mellem klokken 11.30 og 13.30 afprøves fyrværkeri på Orange Scene.

Hører du bragene fra fyrværkeriet, skal du ikke blive bange. Her er tale om prøver, før kunstnerne går på scenen på et senere tidspunkt.

"Der er således ingen grund til at blive forskrækket, hvis der lyder høje knald og brag på anførte tidspunkt. Det er kun en ufarlig prøve" lyder det fra Midt- og Vestsjællands Politi. 

Tørken har fået Roskilde Festival til at oplyse på sin hjemmeside, at man vil være særligt opmærksom på, om nogen tænder ild i campingområderne, hvor omkring 80.000 gæster fester mellem teltene. 

Efter aftale med Østsjællands Beredskab er det kun tilladt at grille med kul og gas i campingområdets fællesområder, og det vil ikke være tilladt at lave bål med træ i campingområdet overhovedet.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at det vil være dyrt ikke at overholde reglerne om forbud mod åben ild på campingområdet:

- Hvis man overtræder forbuddet, så risikerer man en bøde på 5.000 kroner, og politiet lover at dele bøder ud til dem, der ikke overholder reglerne, skriver politiet.