Trafikguide: Styr uden om festivalkøerne

De kommende dage forventes store trafikknuder ved Roskilde Festivalen. Se her, hvordan du undgår at blive fanget i kaosset.

00:19

Sådan har køerne ved festivalen set ud tidligere år.

I morgen går det løs. Klokken 17.00 åbner festivalpladsen , og når Damon Albarn og The Orchestra of Syrian Musicians som de første indtager Orange Scene kl. 18.00, så vil musikken for alvor brage ud over hele Roskilde.

Måske kan man høre det helt ned på motorvejen, hvor Vejdirektoratet forventer, at mange kan blive fanget i lange køer. 

- Hvor voldsomt det bliver er svært at sige. Det kommer an på, hvormange der har lytter til vores råd, så vi kan få fordelt trafikken bedst muligt. Det er en god ide at køre tidligt hjemmefra, så man ikke stresser og misser yndlingsbandet, siger Mette Nedergaard, vagthavende i Vejdirektoratet til TV2 Lorry. 

Hun forventer køer ved festivalen alle de kommende festivaldage. Allermest udsat er frakørsel 12. Det er den, man kommer til først, når man kører i retning fra København. Vejdirektoratet frygter, at køen på frakørslen kommer til at fylde for meget ude på motorvejen. 

- Så vil politiet vurdere, om det er en god ide at lukke nogle til eller frakørsler helt, hvis ikke situationen er sikkerhedsmæssigt forsvarlig. Det skete for eksempel i fredags, siger Mette Nedergaard.

Rådet er derfor i stedet at benytte frakørsel 13 eller 14. Her er sandsynligheden for at komme hurtigt frem større, og der er stadig adgang til parkering på Darupvej tæt på festivalen. 

Og så er det en god ide at pakke bilen med andet end bare god tålmodighed, så man er forberedt på køerne. 

- Vand og solbriller er en rigtig god ide at have med og måske også snacks. Derudover er det vigtigt med festhumør. Så går det hele nok alt sammen, siger Mette Nedergaard.

Der er sat elektroniske tavler op på motorvejen, der løbende vil fortælle om trafiksituationen og eventuelle lukkede til- eller frakørsler. Samtidig vil hastigheden på motorvejen være nedsat til 80 kilometer i timen på den berørte strækning for at minimere risikoen for ulykker.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik