Tis-idé nået hele vejen til USA

Det amerikanske medie USA Today har nu også bemærket, at tis fra Roskilde Festival skal blive til øl.

Tusindvis af liter urin fra Roskilde Festival blev i 2015 indsamlet. Urinen blev efterfølgende brugt som gødning på to hektar maltbygmarker i nærheden af Køge. Kornet er siden blevet høstet, og øllet er ved at blive brygget.

quote Først tænkte jeg: Kan vi det? Men så tænkte jeg: Selvfølgelig skal vi det, for vi er Nørrebro Bryghus.

Henrik Vang, direktør for Nørrebro Bryghus

Den pissegode idé er nu nået til de amerikanske medier. 

USA Today har under rubrikken: 'Beercycling: Lader øl-drikkere bidrage med tis til at lave mere øl' bragt en video, hvor de beskriver pis-projektet. 

"Roskilde Festival, som hvert år bliver holdt i Danmark, har besluttet sig for at omdanne øldrikkeriet og det efterfølgende tis til mere øl. Det er godt for dig og godt for miljøet," forklarer værten og forsætter: 

"Hvor misundelig, tror du ikke, hipsterne i Brooklyn er over, at de ikke fandt på det her først?". Se videoen her.

Også det britiske medie The Guardian samt det irske medie The Irish Times har tidligere beskrevet projektet.

Christian Hüttemeier, der er kommunikationsdirektør i Landbrug & Fødevarer, er også enormt glad for at nyheden når vidt omkring: 

"Vi er rigtig glade for al den opmærksomhed, der er omkring vores øl. Det er en mulighed for at fortælle historien om, hvordan vi i landbruget rent faktisk kan afhjælpe rigtige problemer ude i virkeligheden. Roskilde Kommune havde et problem med festivalgæsternes urin, og her kunne vi vende problemet ved at aftage urinen og bruge den som gødning på en mark og dernæst bruge kornet til at lave en øl," skriver  Landbrug & Fødevarer i en mail til TV 2 Lorry.

Pis-øllen er snart klar

Det er nemlig Landbrug & Fødevarer, der har stået for at indsamlet urinen, mens Nørrebro Bryghus nu står for at brygge øllet. 

- Bryggeriforeningen kontaktede os og hørte, om vi ville brygge pis-øllen. Først tænkte jeg: Kan vi det? Men så tænkte jeg: Selvfølgelig skal vi det, for vi er Nørrebro Bryghus. Vi skal være rebelske. Vi skal være frække. Vi er ikke bange for at gøre noget med pis. Det er en del af vores dna at turde gøre det her, sagde Henrik Vang, som er direktør for Nørrebro Bryghus, til mediet FødevareWatch tidligere i år.

Nørrebro Bryghus forventer, at pis-øllen er klar i begyndelsen af juni. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik