Taylor Swift offentliggjort som hovednavn på Roskilde Festival

Den amerikanske popstjerne giver sin første koncert i Danmark, når hun gæster Roskilde Festival i 2020.

Taylor Swift gæster Roskilde Festival i 2020. Foto: Suzanne Cordeiro/AFP/Ritzau Scanpix

Roskilde Festival har offentliggjort det første hovednavn på næste års musikprogram.

I en pressemeddelelse oplyser festivalen, at den amerikanske popstjerne Taylor Swift spiller på Orange Scene i 2020. Koncerten bliver Taylor Swifts første i Danmark.

- Det er et kæmpe scoop for os at kunne lægge scene til Taylor Swifts første show i Danmark, siger Anders Wahrén, der er Roskilde Festivals programchef, i pressemeddelelsen.

Taylor Swift er annonceret til at spille på Orange Scene onsdag den 1. juli 2020.

Den 29-årige pop- og countrymusiker brød igennem i 2006, da hun som 17-årig udgav "Taylor Swift". I slutningen af august i år udgav amerikaneren sit syvende studiealbum "Lover".

I 2010 vandt Taylor Swift som den yngste nogensinde en Grammy Award for årets album med udgivelsen Fearless. Siden da har hun modtaget yderlige ni Grammy Awards - blandt andet årets album i 2016 for udgivelsen 1989.

Taylor Swift står bag sange som "Love Story", "I Knew You Were Trouble" og "Shake It Off".

I løbet af den første uge efter udgivelsen solgte "Lover" ifølge Billboard mere end noget andet album i USA siden Swifts udgivelse af albummet "Reputation".

Hun er også i verdenstoppen, når man kigger på superstjernernes pengepunge.

Sangeren tjente mest af alle kendisser fra 1. juni 2018 til 1. juni 2019 før skat. Det viser en liste over de 100 bedst betalte kendisser fra pengemagasinet Forbes.

Offentliggørelsen af Taylor Swift sker samtidig med, at Roskilde Festival har åbnet for billetsalget til næste års festival, der i øvrigt er udgave nummer 50.

Roskilde Festival er Nordeuropas største festival. Cirka 130.000 mennesker havde ved dette års festival købt billet, hvor 188 navne var på plakaten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?