Super-lærling hyldet: Bevarede overblikket og hjalp stressramt kollega

Dansk Industri Roskilde/Køge Bugt har onsdag kåret Årets Lærling.

Lotte Rose Nielsen er Årets Lærling 2018 Foto: DLF / Presse

Lotte Rose Nielsen er lærling - men ikke hvilken som helst lærling.

Hun er en af de få, og det bliver hun nu belønnet for.

Derfor har hun i dag modtaget prisen som Årets Lærling af DI Roskilde/Køge Bugt.

Med hjælp af din ihærdighed og snusfornuft trådte du meget hurtigt i karakter og løste opgaverne med ihærdighed, overblik og faglig omhu

Carsten K. Jensen, fmd. DI Roskilde/Køge Bugt

Til dagligt arbejder Lotte Rose Nielsen som kontorelev hos DLF Seeds A/S, og kort efter hendes opstart ventede en stor opgave med at implementere et større IT-projekt i virksomheden.

Samtidig blev hendes nærmeste kollega dog ramt af stress, og dér stod Lotte - alene med det store projekt.

Her agerede lærlingen med stort overblik og dygtighed, og da den sygemeldte kollega vendte tilbage til arbejdet, påtog Lotte sig straks opgaven med at genoplære kollegaen i det nye system. 

Læs også Alexandra er mekanikerlærling: "Det var lidt pinligt i starten"

Blandt andet derfor bliver hun nu kåret som årets lærling.

- Hvis der er noget, du ikke ved, så går du straks i gang med at finde ud af det, enten ved at spørge dine kollegaer eller gå på nettet. Da du begyndte som elev, blev du med det samme kastet ud i problemer med implentering af jeres IT-system. Men ved hjælp af din ihærdighed og snusfornuft trådte du meget hurtigt i karakter og løste opgaverne med ihærdighed, overblik og faglig omhu og omsatte din store viden om IT-værktøjer til DLF's fordel, sagde formanden for DI Roskilde/Køge Bugt, Carsten K. Jensen, da han og Roskildes borgmester, Joy Mogensen, overrakte prisen til Årets Lærling på Comwell-hotellet i Roskilde.

Flittige og sociale lærlinge hædres

Prisen hædrer hvert år en dygtig elev eller lærling. Udvalget kigger blandt andet på, om lærlingen er flittig, hjælpsom, opfindsom og en god kammerat, ligesom den sociale og faglige indsats vægtes højt. 

Læs også Bangebuksen Ludvig er Hvidovres første rottefænger-lærling

Lotte Rose Nielsen er fortsat i lære som kontorelev. Hos DLF får hun administration som speciale, og med topkarakterer fra Roskilde Handelsskole har hun allerede landet en projektstilling i virksomheden - selvom hun først er færdiguddannet til august.

- Vi ser frem til at følge Lottes karriere. Som arbejdsplads er det inspirerende og givende at se et ungt menneske blomstre, og Lotte Rose Nielsen er en sand prydrose, siger avlsadministrator i DLF, Bjarne Sørensen i indstillingen.

Ved begivenheden, der fandt sted onsdag middag, fik Lotte Rose Nielsen overrakt diplom, ur og blomster.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik