Strandjægere i Roskilde: Redningsvesten er altafgørende

Der sker desværre for mange dødsfald i forbindelse med ulykker på vandet, mener de i Roskilde Strandjagtforening. De satte i dag fokus på sikkerhed på vandet.

Det er ikke uden grund at den tykke, orange vest hedder en redningsvest. For redningsvesten er alfa omega, hvis man falder i vandet alene langt fra vand.

- Redningsvesten hører ikke til under skibsbænken. Den skal sådan set være på kroppen, siger Anders Larsen, bestyrelsesmedlem i Roskilde Strandjagtforening.

Men det er ikke alle, der er lige gode til at huske sikkerhedsreglerne, når de opholder sig på vandet. Ifølge Søfartsstyrelsens opgørelse over sejl- og bådrelaterede drukneulykker fra 2017 omkom i alt 19 mennesker på vandet - og i ingen af tilfældene bar vedkommende en korrektsiddende redningsvest. 

Roskilde Strandjagtforening mener, der sker for mange dødsfald til søs, og de har derfor taget initiativ til arrangementet i dag, hvor sikkerheden blev sat på dagsordenen.

quote Jeg har lært, at redningsvesten er altafgørende, når man er ude på vandet.

Bertil Schmidt, strandjæger

- Vi har valgt at lave et arrangement, der inddrager alle havnens brugere. Lige fra kitesurfere til lystbådesejlere og kajaksejlere til at snakke om sikkerhed til søs – for at undgå de her tragiske dødsfald, vi ser fra år til år, siger Anders Larsen, bestyrelsesmedlem i Roskilde Strandjagtforening. 

Ingen redningsvest kan være fatalt

Der var både oplæg omkring de fem sejlråd, en helikopterredningsaktion og praktiske øvelser, hvor deltagerne på egen krop skulle opleve, hvor farligt det kan være at falde i vandet med forkert påklædning og uden redningsvest – især i koldt vand.

- Jeg synes, det er helt vildt lærerigt. Det er superfedt, vi får delt nogle erfaringer og har fundet ud af, hvad man skal passe på og ikke passe på, siger Bertil Schmidt, strandjæger i Roskilde Strandjagtforening. 

Nogle havde redningsvest på, mens andre ikke havde i de praktiske øvelser. 
Nogle havde redningsvest på, mens andre ikke havde i de praktiske øvelser. 
Foto: TV2 Lorry

Bertil Schmidt var selv kun iført vaders og jakke, da han skulle svømme efter sin båd og kæmpe sig op af vandet. Og det var ikke let.

- Nu har jeg almindelige vaders på, og de bliver fyldt med vand, og derfor er det virkelig svært at svømme og holde sig oppe, når man ikke har en redningsvest på, siger Bertil Schmidt, strandjæger.

De fem sejlråd

  • Lær at sejle 
  • Hold dit grej i orden
  • Planlæg din tur
  • Hav en livline til land
  • Brug redningsvesten 

Kilde: www.respektforvand.dk

Og dagens arrangør håber, at informationerne og aktiviteterne i dag, kan være med til, at vandglade folk tænker sig om en ekstra gang, inden de drager til søs.

- Vi håber på, at det her arrangement kan skabe noget opmærksom omkring sikkerhed til søs, og at aktivitet på vandet er noget af det rareste, vi kan foretage os, men det kræver man tænker sig godt om, tjekker sit udstyr og kender sine begrænsninger, siger Anders Larsen, bestyrelsesmedlem i Roskilde Strandjagtforening. 


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Sport

Kampsportens hus

Her slår og sparker folk på hinanden - og det er faktisk meningen

playVærtshusleg er blevet til rigtig sport: En kamp kan tage et sekund

Rasmus Augustesen0

Pengemænd, protester og boykot stopper ikke Rasmus – nu kæmper han for at samle Brøndby-fans igen

VM i Hafnia-hallen

playTusinder deltog i VM-fest i Hafnia-hallen, mens Qatar-kritik for en tid forstummede


Roskilde


Forsiden lige nu

Se flere