Stormkrise i Jyllinge: Sådan forbereder vi os

Medlemmer af Jyllinge Tangbjerg Digelag har holdt krisemøde med Østsjællands Beredskab og politiet for at forberede sig på stormen Ingolf.

Når Ingolf ruller ind over Danmark, bliver det med vindstød af orkanstyrke.

Og det kan betyde en forhøjet vandstand i blandt andet Isefjorden og Roskilde Fjord.

- Det hele skyldes et lavtryk, der bevæger sig fra Sydnorge ned over Kattegat til den nordlige del af Polen. Det genererer en rigtig masse vind fra nordvest og nord, siger Henning Gisselø, vagtchef ved DMI, til Ritzau.

Fredag aften har medlemmer af Jyllinge Tangbjerg Digelag derfor holdt krisemøde med Østsjællands Beredskab og politiet for at forberede sig på den forhøjede vandstand i Isefjorden og Roskilde Fjord.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

DMI forventer en vandstand mellem 1.3 og 1.6 meter over det normale. 

Jyllinge-borgere: "Det risikerer at blive kritisk"

Og det kan ifølge formand for Jyllinge Tangbjerg Digelag, Philip Lange Møller, risikere at være kritisk for mange husejere. 

- Det har regnet så meget på det seneste, at der står så meget vand i Værebro Å, at den er mæt. Hvis vandstanden stiger i fjorden lige nu, så vil det kunne påvirke situationen endnu mere, så det bliver kritisk, siger Philip Lange Møller til Ekstra Bladet.

Jyllinge Nordmark har tidligere været plaget af oversvømmelser, og sidste gang, boliger blev oversvømmet i Jyllinge, var for 10 måneder siden under stormen Urd.

Materiel kørt til Jyllinge

Allerede nu er det blevet besluttet at køre materiel til Jyllinge Nordmark forud for weekendens stormvarsel.

- På mødet er der gået ud fra et scenarie med en sikkerhedsmargen med vand op til 1,40. Beredskabet mener, at den bedste løsning i den sammenhæng er brug af sandsække + big sacks, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse. 

- Myndighederne forbereder dog både muligheden for sandsække og for watertubes, da prognoserne kan ændre sig i begge retninger, står der endvidere. 

Philip Lange Møller fortæller til Ekstra Bladet, at cirka 100 frivillige har meldt sig klar til at hjælpe, hvis behovet i løbet af weekenden kommer til at opstå.

- Desuden har vi fuld støtte fra beredskabet. Vi har huse, som bliver oversvømmet allerede ved 1,23 meter over normalt leje, så det tyder på, at der bliver et behov, forklarer han. 

Kort nyt

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

Meteor over Sjælland

Meteor lyste hele Sjælland op - nu er den overraskende sten fundet

20201227-114955-L-1920x1263we

Find din kommune: Her blæser det mest i hovedstadsområdet

19990731-170438-1-1920x1519we

Find din kommune: Her skinner solen mest - og her regner det mest i hovedstadsområdet

vejrartikel

Find din kommune: Her er der varmest og koldest i hovedstadsområdet

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere