Stormfloden presser sig på: Her mangler de frivillige

Østsjællands Beredskab kæmper mod tiden.

Der bliver i øjeblikket arbejdet på højtryk for at stormfloden, som forventer at ramme i aften, skal gøre mindst mulig skade. Men det er et kapløb mod tiden. 

- Vi har ret travlt i øjeblikket. Hver gang vi skal fylde 1000 liter vand i 'watertubes', hvor der er 1000 liter per meter, så tager det jo noget tid. Så rent logistisk kommer vi til at arbejde mod tiden, siger beredskabsdirektør Lars Robetje ved Østsjællands Beredskab til TV 2 Lorry. 

I Jyllinge Nordmark udlægges nu watertubes flere steder, og i Inderhavnen i Roskilde arbejdes der på en beskyttelse ved Tømmergrunden samt beskyttelse ved Strandgade, mens Vikingeskibsmuseet arbejder med deres egen beredskabsplan.

Både DMI og TV 2 vejret har i løbet af søndagen opjusteret prognosen for vandstigningen - og det ser ud til at kunne blive en stigning over 1,5 meter. 

Frivillige kan melde sig

Hvis du ønsker at hjælpe beredskabet, kan du melde dig som frivillig til arbejdet i Jyllinge. Nye frivillige kan henvende sig på telefonnummer 61 55 20 68.

Hvis du bor uden for Jyllinge Nordmark opfordrer Midt- og Vestsjællands Politi til at du sætter bilen ved Jyllingehallerne.

Politiet opfordrer samtidig alle andre til ikke at køre til Jyllingeområdet eller havneområdet i Roskilde, da de kan blokere for myndighedernes arbejde. 

Politiets anbefalinger, når der er varslet forhøjet vandstand

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

kokain.jpg

Kæmpe kokainfund i Hedehusene - firma vidste ingenting

brand pizzeria amager

Brand i pizzeria på Amager - beboere i opgang evakueret

drabet i skoven

Vigtige sms-beskeder i drabssag forsvandt i politiets varetægt

Retten i Roskilde

Mand tiltalt for forsøg på voldtægt af børn via datingside

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere