Stolt Sort Sol lukker og slukker Roskilde i nat

For første gang i 16 år spiller det danske rockband på Roskilde – og det er noget helt særligt.

Prince, Coldplay, Björk og David Bowie har alle gjort det. Og i nat gør Sort Sol det også: Lukker og slukker årets Roskilde Festival.

Mens de internationale navn lukkede Orange Scene, spiller Sort Sol den uigenkaldeligt sidste koncert på Arena-scenen kl. 2 natten til søndag.

Og selv om det er syvende gang, det legendariske danske rockband, der vel nok er mest kendt for ”Let Your Fingers Do The Walking” giver koncert på festivalen, så er det 16 år siden bandet sidst lagde vejen forbi.

Det er noget ganske særligt for bandet at være festivalens sidste navn.

- Jeg er meget stolt over det og glæder mig, siger forsanger Steen Jørgensen til Ritzau Fokus.

Mere tid

Og det kan have sine fordele at være de sidste.

- Vi får mere tid til at spille, fordi der ikke står nogen bagefter og skal på, og det er i festivalsammenhænge meget privilegeret. Et normalt festivalset kan være ned til en time, og så har du ikke så meget tid til at fyre 40 års katalog af, forklarer bandets guitarist, Lars Top-Galia, til Ritzau Fokus.

Forleden udgav Sort Sol sit ottende album efter 14 år uden nyt fra bandet. Det nye Sort Sol er noget helt andet end det, mange kender, pointerede anmelderne dengang.

- Sort Sol dropper groft sagt guitarer og traditionel sangskrivning til fordel for keyboards og langstrakte kompositioner på et elektrochok, der citerer Kraftwerk og sågar Jean-Michel Jarre, skrev Ekstra Bladets Thomas Treo.  

Det er den tredje festivalkoncet, Sort Sol giver denne sommer. Tidligere har bandet spillet på både Northside Festival i Aarhus og Tinderbox i Odense.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere