Status på festival: Færre tyverier men flere stoffer og voldtægter

Roskilde Festival er ikke ovre endnu, men politiet har her til eftermiddag udsendt en status over politisagerne og omtaler musikfesten som rolig.

Foto: Mikkel Adam Warrer

Midt- og Vestsjællands Politi har offentliggjort en foreløbig statistik over politiindsatsen ved årets Roskilde Festival.

Den viser, at færre festivalgæster har haft den ærgerlige oplevelse at få stjålet deres ejendele, og at politiet har foretaget færre anholdelser. Omvendt har flere været i besiddelse af euforiserende stoffer, og flere har anmeldt voldtægter.  

Læs også Fem mænd fængslet: Stjal 34 mobiler på Roskilde Festival

Færre tyverier og færre anholdte

Politiets statistik viser, at der er et stort fald i antallet af tyverianmeldelser sammenlignet med de seneste år.

De sidste seks år har der på festivalerne været gennemsnitligt 656 tilfælde af tyverier fra campingområdet. I år er det tal - indtil videre - kun 156. 

Politiet forventer dog, at der vil komme flere anmeldelser, inden festivalen er slut, og også når festivalgæsterne er kommet hjem.  

Antallet af anholdte er også faldet sammenlignet med de seneste år. Indtil videre er kun 40 blevet anholdt på årets festival. Gennemsnittet de sidste seks år er 82.  

- Det er helt i overensstemmelse med politiets generelle opfattelse af en rolig festival, hvor det sociale og musikken har været i højsædet, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelse. 

Læs også Gæsternes dumheder: "Undskyld til hende, jeg gjorde gravid"

Flere stoffer og voldtægtsanmeldelser

På andre punkter har politiet dog haft mere travlt end sædvanligt på årets festival. Sidste år var der 301 sager om besiddelse af euforiserende stoffer. I år er tallet allerede 370. 

Ifølge politiet drejer det sig primært om hash og marihuana/skunk. Politiet har beslaglagt knap to kilo hash og et kilo marihuana/skunk.

Og så har der i løbet af ugen stort set dagligt været anmeldelser af seksuelle krænkelser på Roskilde Festival. Politiet har på nuværende tidspunkt modtaget seks anmeldelser om voldtægt, som er i gang med at blive efterforsket. 

Gennemsnittet de sidste seks år har været to, men allerede sidste år skete der en voldsom stigning med fem anmeldelser.

Politiet vil udsende endnu en statistik i starten af næste uge, hvor anmeldelserne fra de kommende dage vil indgå.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik