Status på festival: Færre tyverier men flere stoffer og voldtægter

Roskilde Festival er ikke ovre endnu, men politiet har her til eftermiddag udsendt en status over politisagerne og omtaler musikfesten som rolig.

Midt- og Vestsjællands Politi har offentliggjort en foreløbig statistik over politiindsatsen ved årets Roskilde Festival.

Den viser, at færre festivalgæster har haft den ærgerlige oplevelse at få stjålet deres ejendele, og at politiet har foretaget færre anholdelser. Omvendt har flere været i besiddelse af euforiserende stoffer, og flere har anmeldt voldtægter.  

Færre tyverier og færre anholdte

Politiets statistik viser, at der er et stort fald i antallet af tyverianmeldelser sammenlignet med de seneste år.

De sidste seks år har der på festivalerne været gennemsnitligt 656 tilfælde af tyverier fra campingområdet. I år er det tal - indtil videre - kun 156. 

Politiet forventer dog, at der vil komme flere anmeldelser, inden festivalen er slut, og også når festivalgæsterne er kommet hjem.  

Antallet af anholdte er også faldet sammenlignet med de seneste år. Indtil videre er kun 40 blevet anholdt på årets festival. Gennemsnittet de sidste seks år er 82.  

- Det er helt i overensstemmelse med politiets generelle opfattelse af en rolig festival, hvor det sociale og musikken har været i højsædet, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelse. 

Flere stoffer og voldtægtsanmeldelser

På andre punkter har politiet dog haft mere travlt end sædvanligt på årets festival. Sidste år var der 301 sager om besiddelse af euforiserende stoffer. I år er tallet allerede 370. 

Ifølge politiet drejer det sig primært om hash og marihuana/skunk. Politiet har beslaglagt knap to kilo hash og et kilo marihuana/skunk.

Og så har der i løbet af ugen stort set dagligt været anmeldelser af seksuelle krænkelser på Roskilde Festival. Politiet har på nuværende tidspunkt modtaget seks anmeldelser om voldtægt, som er i gang med at blive efterforsket. 

Gennemsnittet de sidste seks år har været to, men allerede sidste år skete der en voldsom stigning med fem anmeldelser.

Politiet vil udsende endnu en statistik i starten af næste uge, hvor anmeldelserne fra de kommende dage vil indgå.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere