Statsligt smøl truer forskerpark

DTU Risø Park skulle have været en forskerpark for grøn teknologi. Men stats-støtte er nødvendig og den er endnu ikke kommet.

Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Roskilde Kommune og Region Sjælland har længe arbejdet på at få etableret DTU Risø Park som en forskerpark for grøn teknologi.

Visionen er en forskerpark, som bliver et europæisk udviklingscentrum for bæredygtige teknologier og som kan skabe tusindvis af nye danske jobs.

Nu ser det skidt ud for projektet. Danmarks Tekniske Universitet (DTU) lægger nemlig op til at flytte en væsentlig del af sine forskeraktiviteter fra Risø Park til hovedsædet i Lyngby i løbet af de næste to år.

Beslutningen kommer efter at DTU længe har forsøgt at få selveje over bygningerne i Risø-området af staten.

En del af faciliteterne på Risø er utidssvarende, men efter tre års tovtrækkeri er det stadig ikke lykkes DTU at få en afklaring.

Beslutningen er blevet skubbet rundt mellem foreløbigt tre forskellige ministerier, og der er stadig ikke truffet en politisk beslutning på Christiansborg.

Og det gør at de 100 millioner som Region Sjælland forløbig har sat af til projektet kan være spildt.

- Det er skatteborgernes penge, som vi er forpligtet til at følge til dørs. Vi kan ikke blot se til, at forventninger og visioner brister på grund af papirnusseri og bureaukrati. Det har vi fortalt om igen og igen, og alligevel er der ikke sket noget. Vi har brug for DTU som en stærk partner til at skabe udvikling, vækst og arbejdspladser, og dette projekt handler ikke kun om vores region - det har potentiale til at sætte Danmark endnu mere på det forskningsmæssige verdenskort, siger Jens Stenbæk.

Han peger på, at Region Sjælland i forvejen er præget af få videnstunge virksomheder.

- Derfor er det i særdeleshed problematisk, når et vigtigt fundament for at tiltrække sådanne virksomheder til Region Sjælland forsvinder, konstaterer Jens Stenbæk.

I Roskilde støtter borgmester Joy Mogensen op om appellen: -Nu har vi igen og igen hørt valgløfter om vækst, mere grøn teknologi, mere innovation, flere arbejdspladser og så videre og så videre. Nu er det tid til, at der landspolitisk bliver sat handling bag ordene. Tag en beslutning og giv Risø Park det blå stempel. Dette er sidste udkald.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

nybyggeri carlsbergbyen

Flere og flere københavnske boliger er uden bopælspligt

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere