Statsforvaltningen: Joy Mogensen var inhabil

En afgørelse fra Statsforvaltningen, der fører tilsyn med kommunerne, slår fast at borgmester Joy Mogensen var inhabil i en sag fra december 2013.

Joy Mogensen, borgmester, Roskilde (Socialdem.) Foto: TV2/Lorry

Roskildes borgmester Joy Mogensen deltog i dec. 2013 økonomiudvalgets genforhandling af kommunens partnerskabsaftale med Erhvervsforum Roskilde, hvor hendes kæreste, Jens Müller er direktør.

Det skulle borgmesteren ikke have gjort kan man læse af Tilsynet i Statforvaltningens afgørelse:

'Det er Statsforvaltningens opfattelse, at borgmester Joy Mogensen var inhabil ved økonomiudvalgets behandling af pkt. 496, Evaluering og genforhandling af partnerskabsaftalen med Erhvervsforum Roskilde,' lyder det blandt andet.

Joy Mogensen blev fundet inhabil, fordi der ikke er nogen tvivl om, at hun ved det pågældende møde var kæreste med Jens Müller.

Borgmesteren er da også enig i, at hun var inhabil og skulle have fortalt om forholdet dengang.

- Jeg er helt enig i Tilsynets afgørelse. Jeg indså hurtigt efter mødet, at jeg havde begået en fejl. Jeg er brandærgerlig over at mit privatliv har påvirket mit politiske liv i denne sag, siger borgmester Joy Mogensen til TV 2 Lorry.

- Jeg hæfter mig også ved, at Tilsynet ikke beder os om at rette op på noget, fortsætter borgmesteren.

I Roskilde har man efterfølgende lavet den ordning, at byrådet fra sag til sag skal tage stilling til, om borgmesteren er inhabil, så de ikke ender i en lignende sag i fremtiden, når det drejer sig om Erhvervsforum Roskilde.

I afgørelsen står også, at Tilsynet ikke vil foretage sig yderligere, da sagen ligger langt tilbage i tiden, og Roskilde kommune hurtigt rettede op på sagen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik