Staten fyrer advokater efter nederlag i Roskilde Bank-sag

Det får konsekvenser for advokatfirma, at Finansiel Stabilitet ikke fik medhold i opgør om Roskilde Bank.

Finansiel Stabilitet og erhvervsminister Brian Mikkelsen, Kons., fremsætter nu en markant kritik af de advokater, der har haft til opgave at fælde den tidligere ledelse i Roskilde Bank.

Efter to års retsmøder valgte Østre Landsret i november at frifinde samtlige sagsøgte i sagen, og tilsyneladende mener Finansiel Stabilitet, at advokaterne fra Gorrissen Federspiel har fejlet.

quote - Finansiel Stabilitets bestyrelse har besluttet sig for at skifte ud i den personkreds fra advokatfirmaet, som skal føre sagen.

Brian Mikkelsen, Erhvervsminister, Kons.

I forbindelse med frifindelsen i landsretten gjorde retsformanden da også eksplicit opmærksom på, at advokaterne havde forsømt at opgøre størrelsen på de tab, som ledelse og revision skulle dømmes til at erstatte. 

Alene af den grund måtte der ske frifindelse, lød vurderingen fra landsretten.

Nye advokater skal føre sagen i Højesteret

Utilfredsheden har blandt andet fået statens finansielle oprydningsselskab til at kræve et nyt hold af advokater, som skal føre sagen i Højesteret.

- Finansiel Stabilitets bestyrelse har besluttet sig for at skifte ud i den personkreds fra advokatfirmaet, som skal føre sagen, sagde Brian Mikkelsen forleden i et samråd i Folketingets erhvervsudvalg.

Det skriver både Berlingske og Økonomisk Ugebrev Ledelse, der har gennemgået ministerens udtalelser fra samrådet. 

- Landsrettens påpegning af, at der ikke har været det fornødne grundlag for at foretage et skøn over tabene synes (...) at fremstå som en kritik af det juridiske arbejde, sagde Mikkelsen og fortsatte. 

- Hvis Finansiel Stabilitets advokater ikke har udført deres arbejde ordentligt, så mener jeg, at det er utilfredsstillende, lød kritikken fra ministeren.

I Gorrissen Federspiel siger bestyrelsesformand Peter Appel ifølge Økonomisk Ugebrev Ledelse, at advokatfirmaet ikke mener at have begået nogen fejl, men at man i øvrigt ikke ønsker at kommentere sagen.

Da opgøret om Roskilde Bank blev behandlet i landsretten, var erstatningskravet fra Finansiel Stabilitet en milliard kroner.

I Højesteret er målet reduceret til 375 millioner kroner, da man har valgt ikke at anke frifindelsen af revisionsfirmaet EY og en tidligere direktør.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere