Spillede bønnekald under gudstjeneste: Nu er de sigtet

Antiislamister afbrød en gudstjeneste i Roskilde Domkirke med et bønnekald fredag. Nu er personerne bag sigtet.

Et muslimsk bønnekald fyldte fredag Roskilde Domkirke midt under biskop Peter Fischer-Møllers andagt i Sankt Andreas Kapel. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Bønnekaldet i den velbesøgte domkirke var en aktion af to personer fra foreningen Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD), som klandrer biskoppen for hans imødekommenhed over for moskéen i Allehelgensgade.

Avisen oplyser, at en 52-årig kvinde fra Ølstykke og en 59-årig mand fra Roskilde er sigtet for at forstyrre gudstjenesten med larm. Det kan give bøde eller fængsel med en strafferamme på to år.

Formålet med forstyrrelsen var at lade biskoppen høre, hvordan et bønnekald over Roskilde vil være. Moskéen i Roskilde kommer dog ikke til at kalde til bøn fra sine minareter. 

"Hvorfor må menigheden ikke kende sandheden?"

SIAD har optaget en video af gudstjenesten, som ligger på Youtube. Her ser man den forvirrede menighed, da bønnekaldet sættes i gang. Biskoppen fortsætter gudstjenesten, mens menigheden går til nadver med tonerne fra bønnekaldet.

Efter flere minutter opdager personerne, at lyden kommer fra en kvinde bagerst i kirkerummet.

Da hun bliver konfronteret, spørger hun biskoppen: "Hvornår konverterer du til islam? Må menigheden ikke kende sandheden?" Biskoppen beder hende om at respektere gudstjenesten og siger, at menigheden ved, at han er en kristen præst.

Kvinden henviser til en episode fra torsdag den 13. juli, hvor SIAD spillede bønnekaldet foran biskoppens dør klokken 05.00 om morgenen. Dengang vågnede Peter Fischer-Møller ikke af lyden, derfor mente kvinden, at han skulle høre bønnekaldet nu.

Her kan du se en video, som SIAD står bag, af gudstjenesten:

Man diskuterer ikke politik med morgenvækning

Dengang spillede SIAD også bønnekaldet for borgmesteren i Roskilde, Joy Mogensen, Soc. Dem., der sagde følgende om sagen til TV 2 Lorry: 

- Hvis man gerne vil overbevise mig om noget politisk eller snakke om at finde en løsning, så henvend jer til mig. Jeg er meget tilgængelig i både det offentlige rum og på rådhuset. Men klokken fem om morgenen på min private bopæl, det er ikke der, jeg plejer at lave politiske aftaler.