"Sørgeligt højt tal": Over 100 killinger indleveret på internat

Det vælter ind med efterladte kattekillinger på Dyrenes Beskyttelses internatet i Roskilde.

Syv kattekillinger om dagen. 

Så mange killinger får man i gennemsnit indleveret hver eneste dag hen over sommeren. Og det er små, ulykkelige dyr, der bliver overladt til deres egen skæbne i papkasser, i poser og ved vejkanter. 

- Desværre ser vi jo rigtig tit, at kattene bliver efterladt enten med eller uden mor i papkasser og containere, og vi synes, det bliver forværret for år til år, siger Mie Munck, der er dyrepasser på Roskilde Internat til TV 2 Lorry. 

- Det er nogle slemme situationer, vi får. Og det er stort set dagligt. Der skulle komme noget lovkrav omkring registrering om katte, og så er det vigtigt, at klinikkerne laver halv pris på kastration, for vi kan se, det virker, når de gør det. 

Internatet i Roskilde er nødt til at bruge private plejere, da man ellers ikke har plads og kræfter til at tage sig af de små pelsbolde.
Internatet i Roskilde er nødt til at bruge private plejere, da man ellers ikke har plads og kræfter til at tage sig af de små pelsbolde.
Foto: TV 2 Lorry

Dyrenes Beskyttelse har lavet en rundspørge på deres otte internater i Danmark og her er billedet ens. Alt for mange kattekillinger. I gennemsnit har hvert internat over 100 killinger i øjeblikket.

- Det er et sørgeligt højt tal, som vi desværre ser hver sommer. Killingerne bliver efterladt både med og uden deres mor, ofte fordi ansvaret for den større mængde katte er blevet for omfattende for ejeren, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Lystfisker

”Træk en gammel sweater på…” - her finder du alle fiskestederne

Untitled collage

Store planer for lang å – betonen skal fjernes, og vandet skal flyde frit

Jellerødskoven i Kokkedal

Træer sprængt med dynamit for at hjælpe flagermus - borgere utilfredse med høje brag

Ryget Skov spærret

Spærrer skovstier med grene: "Det er chikane mod cyklister"

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere