Socialminister udelukker ansatte i arbejdsgruppe om knivforbud på bosteder

De ansatte bliver ikke hørt i socialministerens arbejdsgruppe, der skal se på muligheder for at indføre knivforbud for beboere på psykiatriske bosteder.

Foto: TV 2 Lorry

Der bliver ingen ansatte omkring bordet i socialminister Mai Mercados (K) nye arbejdsgruppe, der skal se på muligheder for at indføre knivforbud for beboere på psykiatriske bosteder.

Jeg er forundret over, at man ikke lytter til os, der arbejder der, hvor problemerne er

Benny Andersen, fmd. Socialpædagogernes Landsforbund

Det skriver Avisen.dk.

Beslutningen vækker stor undren i fagforbundet FOA og i Socialpædagogernes Landsforbund. Begge organiserer de store grupper af medarbejderne på landets bosteder.

- Jeg er forundret over, at man ikke lytter til os, der arbejder der, hvor problemerne er. Det er forkert, at vi ikke bliver inddraget, siger socialpædagogernes formand, Benny Andersen til Avisen.dk. 

Læs også Drab på sosu assistent blev nævnt i nytårstalen: "Det forpligter"

Ifølge mediet vil han nu skrive til socialminsteren og gøre opmærksom på traditionen for at inddrage de mennesker, der kender til udfordringerne i praksis, når svære problemstillinger skal afklares.

Og Mai Mercado kan vente sig flere henvendelser. Også FOAs forbundsformand, Dennis Kristensen, vil kontakte ministeren og rette kritik. 

Læs også Glæde i København: Millioner til nye botilbud i psykiatrien

FOA-formand: Alle bør høres

FOA har ofte markeret sig i debatten om sikkerhed på bosteder for psykisk syge. Det er særligt sket efter drabet på den 57-årige SOSU-assistent Vivi Nielsen, der blev knivstukket på det socialpsykiatriske bosted Center Lindegården i Roskilde.

Både medarbejdere, beboere og pårørende burde høres

Dennis Kristensen, fmd. FOA

- Både medarbejdere, beboere og pårørende burde høres, siger Dennis Kristensen om det arbejde, som socialministeren nu sætter i gang.

Arbejdsgruppen, som Mai Mercado har sammensat, skal se på både muligheder for lov-initiativer og for en bedre udnyttelse af eksisterende redskaber.

Hun lægger vægt på at sikre balancen mellem sikkerhed, retssikkerhed og beboernes ret til selvbestemmelse. Derfor vil både medarbejdere og beboere blive hørt igennem processen, lyder det fra ministeren.

Det er ikke en let opgave, og der er brug for alle gode input hertil

Socialminister Mai Mercado (K)

- Det er ikke en let opgave, og der er brug for alle gode input hertil. Derfor får arbejdsgruppen også til opgave at høre alle relevante aktører. Det gælder naturligvis også Socialpædagogernes Landsforbund og FOA, skriver Mai Mercado i en mail til Avisen.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik