Snedige plattenslagere snyder særlig gruppe borgere: Kommune griber ind

Unge hjælper andre unge med at undgå at blive snydt af tricktyve.

Det skal være slut med, at tricktyve forsøger at lokke store pengebeløb, Nem-ID, betalingskort og kodeord ud af sårbare unge i Roskilde.

Derfor har kommune allieret sig med det landsdækkende tiltag ‘UngTilUng’. Med partnerskabet har ungdomsklubberne i Roskilde uddannet 35 unge i alderen 14 til 22 år til at holde oplæg for andre unge om livet på sociale medier og sikkerhed på nettet.

Mere og mere snedige

Bent Jørgensen (V), der er formand for Beskæftigelses- og Socialudvalget i Roskilde Kommune, er træt af, at udsatte unge ryger i snedige forbryderes fælde.

- Der er desværre nogle, som har brug for støtte og ekstra hjælp, og det forsøger vi så at give. Forbryderne bliver mere og mere snedige, så derfor er det vigtigt, at vi er meget opmærksomme på det her problem og oplyser så godt, som vi kan, så borgerne kan få de redskaber, der skal til, for at modstå det her, siger udvalgsformanden.

I bruger de unge til at oplyse de unge. Hvordan kan det hjælpe?

Alt, hvad der kan bidrage til oplysning gør bare, at vi i hvert fald kan gøre det sværere for tyvene at trænge igennem. Men det er en kæmpe styrke, at vi får italesat det her problem fra alle sider, siger Bent Jørgensen.

Find en tryg person

De såkaldte UngTilUng-digitalister har blandt andet været forbi opgangsfællesskabet Henrik Nielsens Vej for at holde oplæg om blandt andet sociale medier og sikkerhed på nettet. 

- Det vigtigste råd er at tage fat i en person, man er tryg ved, siger digitalist Sarah Gottschalk Petersen. 

Om det så er en forælder, en lærer eller en tæt veninde. For det at dele det med andre hjælper rigtig meget, så man ikke hår så meget på sine skuldre, siger hun.

- Hvis man kan så ignorer eller bloker personen, og prøv at tage afstand til det, og hvis det er en person som bliver meget intimiderende, så tag fat i en voksen, siger Sarah Gottschalk Petersen, der suppleres af kollega Ida Birk Videbæk.

- Man skal følge sin mavefornemmelse. Hvis der er noget der føles utilpas, så hiv fat i en tryg person, siger hun. 

Det har tirsdag ikke været muligt for TV 2 Lorry at få en kommentar fra politiet i forhold til indsatsen mod tricktyvene.

Har også udviklet materiale med Socialt Udviklingscenter

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere