Slut med blåt festival-lokum: Rigtige toiletter på vej i Roskilde

30 kilometer rør graves ned ved festivalpladsen i Roskilde. Det betyder toiletter med rindende vand.

Har man været på Roskilde Festival, har man højest sandsynligt stiftet bekendtskab med festivalpladsens plastiktoiletter.

Et besøg på sådan et kan på uheldige tidspunkter være en mindre appetitlig oplevelse. Specielt hvis man har galopperende tømmermænd og toilettanken er fyldt op.

Men nu er der godt nyt: Fremover kan man nemlig bruge almindelige toiletter på festivalpladsen med luksoriøse indslag som rindende vand og porcelænskumme.

Dyrskuepladsen ved Roskilde får nemlig nedlagt 30 kilometer rør, der sørger for rindende vand til toiletter placeret på 26 forskellige steder på og omkring festivalens areal.

Det er Roskilde Kommune, Fors A/S og Roskilde Festival, der i samarbejde står bag projektet.

- Det betyder rigtig meget for Roskilde Festival, at man kan tilbyde gode forhold for camperende. For kommunen er det også en god forretning, for nu kan vi kræve flere lejeindtægter ind. Og vi får måske også mulighed for at tiltrække nogle flere arrangementer ude på festivalpladsen. Så der er også god økonomi i det for kommunen, siger formanden for kommunens Klima- og Miljøudvalg, Karim Friis Arfaoui til TV 2 Lorry.

Udover en toiletopgradering betyder rørlægningen også forbedrede badefaciliterer og bedre håndvaske.