Skønhedssalon tiltalt for at bryde loven 19 gange – risikerer monsterbøde

Politiet har rejst tiltale mod en skønhedsklinik i Roskilde, der fortsatte med at holde åbent for kunder, da Danmark var coronalukket.

Normalt er det ikke opsigtsvækkende, når kunder lægger vejen forbi en skønhedsklinik for at modtage ansigtspeeling, pedicure eller voksbehandlinger.

Men gennem vinteren og det tidlige forår var det.

Her var Danmark nemlig ramt af en stor coronanedlukning, som blandt andet satte begrænsninger for de liberale serviceerhverv – herunder skønhedsklinikker – der skulle holde lukket.

Reglerne forhindrede imidlertid ikke Cliuniq på Ringstedgade i Roskilde i at holde åbent alligevel.

Men det var ikke kun kunder, der lagde vejen forbi skønhedsklinikken i Roskilde. Som TV 2 Lorry har fortalt flere gange, fik klinikken hyppigt besøg af politiet under nedlukningen.

Det førte til stribevis af sigtelser for at trodse de daværende coronarestriktioner. Hele 19 gange er salonens ejer, Osman Al Chami, tiltalt for at overtræde loven ved at holde åbent. Det fremgår af et anklageskrift, som TV 2 Lorry har fået aktindsigt i.

De 19 overtrædelser har ifølge Midt- og Vestsjællands Politi fundet sted i perioden mellem den 9. januar og den 1. april.

Igen, igen og igen

Det gjaldt blandt andet i marts måned, hvor Midt- og Vestsjællands Politi måtte forbi skønhedsklinikken hele to gange på en formiddag.

Her blev det med få timers mellemrum konstateret, at klinikken holdt åbent og dermed brød reglerne om at holde lukket for at nedbringe smitten med covid-19.

I forbindelse med de mange sager oplyste Midt- og Vestsjællands Politi, at man ikke kunne tvangslukke Cliuniq, selvom skønhedsklinikken åbenlyst ikke fulgte reglerne.

- De ønsker at få sagerne for retten for at få en retslig afgørelse, sagde vagtchef Lars Gallaz til TV 2 Lorry.

Fortryder ikke

TV 2 Lorry har tirsdag været i kontakt med indehaveren af Cliuniq, Osman Al Chami.

Han har imidlertid ikke ønsket at stille op til interview i forbindelse med sagen.

Til sn.dk har han dog oplyst, at det samlede bødeforlæg er omkring 740.000 kroner.

Samtidig understreger han, at han absolut ikke fortryder, at han trodsede coronarestriktionerne.

- Jeg er kun blevet stærkere i min beslutning, for jeg kan se, at hele verden er imod denne her måde, vi takler en virus, som 99,7 procent overlever.

- Det handler jo om retfærdighed, det handler ikke om min forretning. Jeg finder mig ikke i noget, der ikke er retfærdigt, bare fordi staten siger det. Der skal også være noget rationelt i det, siger Osman Al Chami til sn.dk.