Skønhedssalon holdt åbent, da politiet kom - kunde flygtede ud ad bagudgangen

Det er anden gang i år, at ejeren af skønhedssalonen i Roskilde by bliver sigtet for at holde åbent. Han kan derfor se frem til en bøde.

Tirsdag klokken 11:15 kørte en patrulje fra Midt- og Vestsjællands Politi forbi en hudplejeklinik i Roskilde by.

Politiet have modtaget flere henvendelser fra borgere, som oplevede, at skønhedsklinikken havde reklameret med ledige tider på sociale medier.

Det fik Midt- og Vestsjælland Politi til at rykke ud til stedet og foretage et såkaldt covid-19 tilsyn. Under de gældende restriktioner er det nemlig ikke tilladt for liberale erhverv at holde åbent.

Og da politiet nåede frem til adressen, bemærkede de flere ting, som stak ud.

- Da vi møder op på stedet, kan vi konstatere, at der er åbent, og der var faktisk også en kunde, der var på vej ind til en tid. Der var sågar en kunde, der forsøgte at tage turen ud af bagudgangen, da vedkommende så politiet troppe op, siger kommunikationsmedarbejder for Midt- og Vestsjællands politi, Martin Bjerregaard til TV 2 Lorry.

Det er ikke første gang, at politiet rykker ud til den selv samme skønhedssalon. Den 9. januar 2021 var en politipatrulje også forbi klinikken, hvor indehaveren blev sigtet for at holde åbent trods restriktioner om at holde lukket. 

Ejeren virksomheden kan nu forvente en bøde, der skærpes i gentagelsestilfælde ved overtrædelse af corona-reglerne.

- De pågældende kunder, som blev stoppet på stedet, vil ikke blive sigtet, da det er indehaverens ansvar at holde lukket. Ejeren af salonen kan til gengæld se frem til en bøde på minimum 10.000 kroner i følge corona-restriktionerne, siger Martin Bjerregaard.

Ellers går det godt

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi har virksomhederne generelt set været gode til at følge restriktionerne.

- Det er en undtagelse, som vi har været ude til her. Vi har oplevet, at de virksomheder, der er underlagt restriktionerne, er rigtig gode til at efterkomme dem, siger Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2 Lorry.